welkom op www.bolletjeom.nl

Al 12 jaar de wereld rond reizend.... and still going strong!

Wilde Orang Utans!!

Kinabatangan rivier 31-12-2007

Om 5.30 uur gaat de wekker voor de ochtendsafari. Een jungle wakker zien en horen worden is altijd geweldig. In het begin zien we weinig maar wel een mooie zonsopkomst. We zien een paar neusapen en hornbills en dan komt het hoogtepunt: WILDE ORANG UTANS!!!!!! De kans was 50% en we zien ze al op de tweede riviersafari!!! iedereen is helemaal gelukkig.

Na het ontbijt gaan we 3 uur door de jungle wandelen naar een oxbow lake. Wandelen is het niet echt. We hebben namelijk allemaal kaplaarzen aan en bloedzuigersokken. Het pad is erg modderig. Soms komt het bijna tot over de rand van je laarzen en regelmatig zit je vast gezogen. De bloedzuigers hangen hongerig aan de blaadjes dus die moet je ook proberen te ontwijken. Toch schept het wel een gezellige saamhorigheid. Helemaal gaaf is het wanneer we olifantpoten in de modder zien en verse drollen. Ze zijn dus niet ver van ons vandaan!!! Een geweldig idee.

Na een zeer noodzakelijke douche is er lunch. Daarna ga ik met 1 van de gidsen naar Bilit om bij de kwekerij van het WWF bomen te kopen. Mascotte NICOLAAS zou namelijk graag zien dat de versnipperde stukjes jungle weer aan elkaar groeien. Tijdens de oxbowlake trekking kwamen we langs een stuk dat herplant werd met bomen gekocht door toeristen. 1 boom kost 1 euro dus besluit ik er 20 te kopen. Ik kan er wel veel meer kopen maar ze moeten ook door iemand geplant worden en ik ben morgen weer weg. Een paar uur later worden ze gebracht. Een mooie mix van bomen die vruchten dragen en die door Orang Utans gebruikt worden om in te slapen. Morgen ga ik er een paar planten en de rest gaat geplant worden door de toeristen die de komende dagen de oxbowlake wandeling gaan doen.

Om 16.00 is het tijd voor de avondsafari, Het weer ziet er zeer dreigend uit dus gaan we stroomafwaarts waar het er ietsje beter uitziet. We zien veel roofvogels waaronder een crested serpent Eagle met een slang in zijn klauwen. Weer en hele hoop neusapen en makaken en als aboslute topper een joekel van een mannetjes Orang Utan van heeeel dichtbij!!! Na het avond eten is er weer een nachtwandeling maar ik haak af.

Het is O&N toch liggen de meeste mensen al voor twaalven in bed. Ik heb een fles witte druivensap gekocht die verdacht veel lijkt op een fles champagne. Voor het O&N gevoel. Om middernacht gaat de kurk met een grote knal de rivier in. HAPPY NEW YEARRRRRRRR!!!!!!!!!!!!!!!!!! Een kwartier later liggen we allemaal in bed want over 5 uur gaat de wekker weer. Geen groot feest dus maar wel een top locatie!

vorig verslag

volgende verslag