welkom op www.bolletjeom.nl

Al 12 jaar de wereld rond reizend.... and still going strong!

Nicolaas koopt flesjes en luiers

Sepilok 29-12-2007

Om 9.00 uur sta ik weer bij het Orang Utan centrum! Het blijft toch geweldig om ze te zien. Helaas is het 's ochtends echt heel erg druk met toeristen. Die helaas ook niet stil kunnen zijn. Het tegenovergestelde zelfs! Er word druk gepraat, gewezen en geflitst. Een ergerlijke ervaring.
Het Centrum kan donaties goed gebruiken. Het onderhouden van een Orang Utan kost 1000 euro per jaar en ze blijven zo'n 8 jaar! De baby's kosten een stuk meer. Het centrum is blij met luiers en meer van dat spul. Met een wensenlijstje van de receptiedames ga ik ( met mascotte Nicolaas) winkelen.

Met de taxi terug naar Sandakan en daar sta ik dan! Voor de eerste keer in mijn leven luiers te kopen....hahaha Hoe groot zijn Orang Utan baby billetjes?? Ik koop dus maar wat verschillende maten. Ze willen flesjes met extra spenen en handoeken. Kinderkleding is welkom omdat ze vooral 's nachts de warmte van een moeder missen. In het centrum zijn ze blij met Nicolaas gift en ik krijg zelfs een waarderingscertificaat.

Ik ga kijken bij de middagvoederronde. Het regent ongelooflijk dus er zijn veel minder mensen. De apen blijven veel langer zitten dan vanmorgen en er komt zelfs een volwassen vrouwtje met een baby kijken!

 vorig verslag

 volgende verslag