welkom op www.bolletjeom.nl

Al 12 jaar de wereld rond reizend.... and still going strong!

Orang Utan aaien

Poring 25-12-2007

Nog een voordeel van alleen reizen is dat je een lift krijgt omdat je zielig bent. Vandaag ga ik naar de Poring Hotsprings maar vervoer daarheen is lastig. Vooral op 1ste kerstdag! Ik mag dus mee in een busje bij een groepje die op toer zijn. Ze adopteren mij meteen en ik moet vooral hun programma mee doen. Daar heb ik geen probleem mee want dat is gezellig. Vervolgens weigert de gids een bijdrage voor het vervoer en betaald hij mijn entree voor de vlindertuin en de boomtopwandeling!

Ik ben dus op stap met een Engels/Australisch gezin en een Engels echtpaar. De gids vind dat we ons eerst in het zweet moeten werken voordat we ons mogen afspoelen in 1 van de baden. We moeten dus eerst een berg op om vervolgens op hangbruggen tussen de boomtoppen te lopen. Daarna gaan we naar een waterval. Onderweg zien we een vliegende eekhoorn in een boom zitten. Voor de lunch gaan we ook nog even naar een vlindertuin en daarna kunnen we inchecken in onze accomodatie. Ik was van plan om naar de hotsprings te gaan maar ben na mijn verfrissende douche in slaap gevallen.

Om 17.00 moet ik weer klaar staan want ik moet van mijn adoptiegroep met hen mee om de Orang utan te zien. Ze hebben hier een Orang Utan die ooit als wees is binnengebracht. Ze is hier vrij om te gaan waar ze wil maar ze komt iedere avond terug om wat te eten. Ze is in een kalme bui dus we kunnen haar voorzichtig aanraken. Ze ontdekt een kruiwagen en speelt met het wiel. Daarna sloopt ze het ventiel ;-) Heel schattig maar geen ideaal huisdier dus!

 vorig verslag

 volgende verslag