welkom op www.bolletjeom.nl

Al 12 jaar de wereld rond reizend.... and still going strong!

Mijn witte kerst

Mount Kinabalu 24-12-2007

De ontbijt locatie heeft een prachtig uitzicht en ik zie zowaar een klein stukje berg door de wolken steken. Om 11.00 sluit ik me aan bij een guided nature walk. Het is toch leuk om info te krijgen over al die planten om je heen. Daarna ga ik naar de Botanische tuin. Hier hebben ze de kleinste orchidee ter wereld en de duurste. En ook een aantal Pitcherplanten (vleesetende bekerplanten).

Samen met Lai See ga ik lunchen. Het regende de hele ochtend al een beetje maar nu stortregent het echt. We blijven dus lang zitten en proberen vogels te spotten. Toppertje is de indigo Flycatcher die dus prachtig blauw is.

Ik loop al een paar dagen te mopperen op de nadelen van alleen reizen dus zal ik ook even de voordelen noemen. Men vind je zielig. Dus word je uitgenodigd voor dingen. In dit geval vinden de receptie-meisjes dat ik kerstavond niet alleen kon doorbrengen dus nodigen ze me uit om mee naar de kerk te gaan. Ik ben een beetje anti-religie maar het lijkt me wel een mooie kerstbezigheid.

Terug maar het hostel dus en schrobben, boenen, omkleden etc. Je moet er wel een beetje netjes uitzien. In het donker loop ik terug naar de Headquarters. De weg is ondertussen en halve rivier en ik probeer droog aan te komen. Ik bel nog even mijn moeder om te zien of ze uit het ziekenhuis is. Dat is ze maar de niersteen zit er nog maar haar bloeddruk is weer ok. Om 19.30 halen de receptiemeisjes me op. Met z'n vieren gaan we naar de kerk die op ongeveer 5 minuten rijden van het park is. Het is zeer mistig.....of rijden we in de wolken??? We moeten dus voorzichtig rijden. Het kleine dorpje staat vol met auto's en bij de kerk is het afgeladen vol. Er zitten buiten al 2 keer zoveel mensen als binnen. Er moeten zelfs stoelen bijgehaald worden. Mijn witte kerst heeft dus niets met sneeuw te maken maar met mist/wolken...daar zit ik dus midden in ;-).

Het is een katholieke kerk dus ik snap de volgorde van de gebeurtenissen een beetje maar ik versta natuurlijk niets. Er word veel gezongen en ze kunnen heel mooi zingen. Het is erg leuk om de vertrouwde melodieën te horen. Om 22.30 hebben de meiden er genoeg van en glippen we er tussen uit. Ik vond het erg leuk om mee te maken en heb nu eindelijk een kerstgevoel!

vorig verslag

volgende verslag

fotoalbum