welkom op www.bolletjeom.nl

Al 12 jaar de wereld rond reizend.... and still going strong!

Sabah Museum

Kota Kinabalu 22-12-2007

's Middags ga ik naar het Sabah Museum. Dat ligt ietsje uit de stad. Ik moet dus met de bus. Ik verbaas me er weer over hoe vriendelijk en behulpzaam de mensen hier zijn. Een taxichauffeur vraagt waar ik heen wil en ik zeg dat ik met de bus naar het museum ga. Hij noemt zijn prijs en ik zeg dat ik liever met de bus ga omdat dit goedkoper is. Hij zegt: ok! en neemt me mee naar de juiste bushalte, verteld welk nummer ik moet hebben, wat het kost en waar ik er uit moet. En zo gaat het tot nu toe iedere keer in Borneo.

Het Sabah museum is best leuk. De klederdrachten van de stammen hanger er, ze hebben uitleg over de landbouwtechnieken, een collectie potten waarin mensen begraven werden en ook versierde doodskisten. Er is een groot stuk uitleg over de tweede wereld oorlog en de bezetting van de Jappanners en die is niet misselijk. Vooral de dodemars waarbij duizenden Australische en Engelse krijgsgevangenen door de jungle gestuurd werden. 6 Hebben dat overleefd! Opgezette dieren hebben ze ook. Hier is dus die "soort wasbeer" die ik in de San Diego zoo heb gezien. Het heet een beerkat. Buiten is een openluchtmuseum met de huizen van de verschillende stammen.

Ik loop richting de stad omdat ik de bushalte niet echt kan vinden maar natuurlijk begint het te hozen. Wanneer ik een bushalte zie besluit ik toch een bus te nemen ....maar de bussen denken daar anders over. Volgens mij gaan ze allemaal richting stad aangezien ik aan de enige weg sta die daar heen gaat maar ook al zwaai ik me suf, er stopt er niet 1! Op een gegeven moment ben ik zo nat dat ik ook al niet meer met de bus hoef in de hoop droog te blijven dus loop ik de rest terug.

's Avonds ga ik maar weer eens alleen eten. En ik wil ietsje luxer. Normaal eet ik bij van die grote, met plastic stoelen gevulde, ruimtes onder gezellig TL licht. Ik stap dus een restaurant binnen in het toeristen gebied. Ik heb een beetje moeite met het eten in Maleisie. Het is niet vies maar ik heb ook nog niet lekker gegeten. Meestal schommelt het tussen " best aardig" en " best vies". Mihoen en gebakken rijst zijn altijd ok. dus dat eet ik zo'n 2 keer per dag en de derde maaltijd is dan wat avontuurlijker. Vanavond ga ik voor een kipcurry. Foutje!!!! Wat was dat vies!!! Alleen maar botten in een soep met bloed, bah!! Gelukkig heb ik weer last van mijn malariatabletten bijwerking : Geen honger.

Op straat is er een culturele show met muziek en dans van de verschilende volkeren hier. Fout toeristisch maar erg leuk om te zien!

Tip:
Sabah Museum.
Entree 15 ringit. Bewaar het kaartje want het geeft ook toegang tot andere musea in Sabah!!!

 vorig verslag

 volgende verslag