welkom op www.bolletjeom.nl

Al 12 jaar de wereld rond reizend.... and still going strong!

Vuurwerk

Kota Kinabalu 21-12-2007

Alweer een regeldag. Ik ben het een beetje zat hoeveel tijd er gaat zitten in uitzoeken hoe je ergens moet komen en hoe je moet reserveren. Want reserveren is in de afgelegen of drukke gebieden noodzakelijk. Ik ben dus weer heel wat burootjes afgelopen en heb uren achter het internet gezeten. Maar....ik voel me nu wel een stuk beter. Ik heb een grove planning en 2 van mijn hoofdbestemmingen vast liggen. Met Kerst ben ik in het Mount Kinabalu NP en lig ik in een hotspring en met O&N zit ik diep in de jungle voor een 3 daagse riviersafari met kans op wilde Orang Utans!! Terug in het hostel besluit een zweeds stel dezelfde trip te boeken voor O&N want dat lijkt ze leuk en gezellig. mij ook!!! Eindelijk vrienden ;-)

Na een week eenzaamheid was ik wel weer toe aan sociale contacten. Ik heb het idee dat er heel weinig mensen alleen reizen in Borneo. Het zijn voornamelijk stelletjes en vrienden. Je maakt een gezellig praatje met ze rond etenstijd en zonder uitnodiging of wat dan ook stappen ze dan op om gezellig te gaan eten. Ik zou mezelf kunnen uitnodigen maar bij stelletjes vind ik dat lastig. Heel stom want als ik zelf reis als onderdeel van een stel heb ik er nooit moeite mee als er iemand aanhaakt. Misschien heeft het ermee te maken dat de meeste op een 2 weekse vakantie zijn ipv een langere reis. Vanavond at ik dus voor de 7de dag op rij ( 3 maaltijden per dag) alleen en ik begin er de schurft in te krijgen.

Later op de avond ontmoet ik wat kamergenoten (zit weer in een dorm) en we zijn gezellig aan het kletsen al we een paar enorme klappen horen. Het blijkt een enorme vuurwerkshow. Ter afsluiting van de kerstfeesten. Vanuit het hostel hebben we er goed zicht op. Het is nog niet eens kerst en het voelt al als Oud en Nieuw!!!

Tip:
Akinabalu Youth Hostel.
Jalan Gaya.
Kota Kinabalu.
dorm R 20 (4.10 euro) privekamer R50 ( 9.10 euro)
Gaya is een levendige straat en de kamers aan de straatkant kunnen lawaaierig zijn. Veel travelinfo, aardig personeel, grote gemeenschappelijke ruimte.

 vorig verslag

 volgende verslag

fotoalbum