welkom op www.bolletjeom.nl

Al 12 jaar de wereld rond reizend.... and still going strong!

Grens over varen

Kota Kinabalu 20-12-2007

Wederom een reisdag maar deze keer met de boot. Van Brunei naar Kota Kinabalu over land is onbegonnen werk maar met de boot is het te doen in een dag. Bij de bushalte ontmoet ik een Zweed en we reizen samen verder op. Op weg naar de ferry komen we langs een hele drukke moskee en langzaam valt het kwartje dat het vandaag de Haji is. Een belangrijke Islamitische feestdag.

In de haven krijgen we een exit-brunei stempel en stappen we in de boot naar Pulau Labuan. Een maleisisch belastingparadijsje. Hier gaan veel Brunei naar toe om alcohol te kopen en te winkelen. We moeten 3 uur wachten op de volgende boot en alles is dicht. Uiteindelijk vinden we een chinees (niet moslim) restaurant dat wel open is en eet ik maar weer eens mihoen. In de boot naar Kota Kinabalu word ik gescheiden van de zweed. Niet zo heel erg want het was een ruige tocht dus ik moest me concentreren op mijn maag.

Wat duren 3 uur dan lang! In Kota Kinabalu regende het flink. De Zweed wijst me de weg naar een hostel. De dorms waren vol dus zit ik in een dure single room. In de straat waar het hostel zit is 's avonds een drukke en luidruchtige kerstmarkt. Met kerst heeft het niet heel veel te maken maar het is wel gezellig.

 vorig verslag

 volgende verslag