welkom op www.bolletjeom.nl

Al 12 jaar de wereld rond reizend.... and still going strong!

upgrade

Niah - Miri 17-12-2007

We staan om 6.30 op. Het ontbijt is noodles met ei en daar heb ik helemaal geen problemen mee. Beter dan toast met jam! Samen met Rhonda loop ik nog een rondje door het dorpje. Ze legt wat uit over de zwaluwnestverzamelaars en we oefenen de woorden Iban en Bahasa die ik probeer te leren. Na 1 nacht homestay is mijn vocabulair van 2 woorden gestegen naar 20!! Een vruchtbare dag dus.

Om 8.00 pak ik mijn spullen en begin aan de 1 uur durende wandeling door de jungle terug. Ik ben nu wel gewend aan de geluiden en loop relaxed terug. Ik ben de enige in het park dus het is lekker stil. Je ziet allen geen dieren of vogels ofzo. Wel vlinders en hagedisjes.

Bij de uitgang moet ik natuurlijk de hoofdprijs betalen voor een taxi maar de kans dat ik hem op dit tijdstip van de dag kan delen is natuurlijk nul. Mijn chauffeur is een muntenverzamelaar en vind de euro zo jammer. Ik geef hem wat muntjes van Belize, Guatamala, Chili ( geen idee hoe ik daar aan kom) en Fiji. Hij was er erg blij mee maar ik moest wel even op de kaart aanwijzen waar de landen lagen.

Om 14.00 sta ik bij Highlands hostel waar me verteld word dat mijn gereserveerde bed weggegeven is want " groepen gaan voor". Er werken honderden buitenlanders in scholen hier in Maleisie en die hebben allemaal vakantie en gaan in groepjes op reis. En ze betalen blijkbaar goed. Ik moet nu dus opzoek naar een betaalbaar hotel want verder heeft Miri geen budget accomodatie ( de andere locatie heeft een male-only dorm) Het Miri hotel heeft een kamer voor 75 ringgit. De muren zien er ranzig uit maar het bed is prima, er is airco, een tv en een badkamer. Ik geniet van mijn eerste prive kamer in 4 weken tijd. Opeens vind ik het helemaal niet erg dat ik noodgedwongen moest upgraden.

Financieel is het ook geen ramp want er is iets bijzonders aan de hand met mijn reisbudget. Het is nu namelijk hoger dan voor vertrek!!! hoe dat kan? nou, als er instanties zijn die je nog moeten betalen en daar heel lang mee wachten om dan in 1 keer allemaal tegelijk uit te betalen....dan krijg je dat. Mijn hartelijke dank aan de Ziektewet, WAO, de verzekering en de belastingdienst! ( Als de ANWB nu ook nog even wil betalen dat ben ik helemaal tevreden )

TIP:
Miri hotel.
Geen budget maar midrange optie.
75 Ringet voor een kamer. De muren zijn wat ranzig maar het bed en de badkamer zijn schoon. De kamers hebben airco en een tv.
47. Brooke road, Miri.

 vorig verslag 

 volgende verslag