welkom op www.bolletjeom.nl

Al 12 jaar de wereld rond reizend.... and still going strong!

Het valt tegen

Miri 15-12-2007

Ik had erg uigekeken naar Borneo maar de eerste paar uur vallen tegen. Ik had gehoopt in het hostel mensen treffen met info en eventueel om mee samen te reizen. Er is echter maar een handje vol reizigers. Dan maar een toertje boeken, dacht ik. Maar de meeste bureautjes zijn dicht en gaan alleen met groepen van minimaal 4 personen. In andere landen zet je dan je naam op de lijst en werken de verschillende bureautjes samen om een groep te vormen. Hier niet!! Je moet zelf met een groep komen. Ik wil oa naar Mulu en dat kan dus niet over land als je alleen bent. Maar hoe en waar je een vlucht boekt weet zelfs de toeristen info niet. 3 Jongens in mijn hostel zijn het op het vliegveld gaan vragen en komen teleurgesteld terug. Een vlucht heen is geen probleem maar een vlucht terug kunnen ze deze week niet garanderen....................zucht.

Ik laat Mulu even rusten en ga kijken of en hoe ik naar de Niah Caves kan. En zo ben je rustig een middag, avond en een ochtend kwijt en nog geen steek wijzer. Nou ja, Ik weet nu wel dat mijn Footprint Borneo gids echt knudde is en de dame van het hostel ook. Ze stuurt me naar een winkelcentrum zonder boekwinkel terwijl ik daar juist om gevraagd had. 1 Winkelcentra verder heb ik een Lonely Planet gevonden. ( joepie!!)

Highlands hostel is qua slapen, prijs en locatie prima maar de eigenaresse is een "cow" (niet mijn woorden). Soms aardig en behulpzaam. soms vreemd en bij vlagen ronduit onbeschoft en onbehulpzaam. Afijn, ik sjouw dus door de bloedheet Miri opzoek naar de VVV en toerburotjes. Het is "maar" 28 graden maar de luchtvochtigheid is 100%. Zweet loopt in stroompjes langs mijn benen, bah!

's Avonds gaan we met z'n allen eten. Er zijn 6 mensen in het hostel!! Yeah! Helaas niemand die mijn reisrichting heeft maar ik eet vanavond in iedergeval niet alleen. We eten bij een seafood restaurant waar alles nog levens in bakken zit. Verser kan dus niet.

Voordat ik naar bed ga geef ik mezelf een schop onder mijn kont. Hak een knoop door!!! Je kunt niet nog een dag in Miri blijven wachten op een wonder!!!! Ik "moet" dus van mezelf morgen naar Niah ook al heb ik geen idee hoe en wanneer de bussen rijden. Ook "moet" ik daar een homestay in een longhouse doen. Ook al kan ik niet vooruit boeken, weet ik niet of er plek is en weet ik niet hoe "eng" het is om in je uppie bij wildvreemde mensen te slapen.

 vorig verslag

 volgende verslag