welkom op www.bolletjeom.nl

Al 12 jaar de wereld rond reizend.... and still going strong!

Borneo, here I come!

Miri 14-12-2007

Ik vlieg vandaag van Johor Bahru naar Miri. Oftewel van Peninsula Maleisie naar Noord-Sarawak, Borneo. Maar ik ben nog in Singapore dus de wekker gaat om 6.30. Het busstation is op loopafstand. Voor 1.50 euro mag ik mee. De bus gaat naar de grens. Daar stap je met al je bagage uit en ga je een exit-Singapore stempel halen. Dan stap je weer in de bus, 2 minuten rijden over de brug en weer uit de bus. Formulier invullen en stempel halen en dan weer in de bus. Dat laatste ging mis omdat ik dus (als enige buitenlander) dat formuliertje moest invullen. Mijn bus is dus al weg maar ik mag met mijn kaartje op de volgende bus mee. Even een half uurtje wachten dus. De bus gaat door naar de busterminal van Johor Bahru waar alle lange afstandsbussen vertrekken. Daar wacht ik op mijn bus naar het vliegveld. Afijn, na 3.5 uur bus-in, bus-uit ben ik op het vliegveld en nog ruim op tijd ook.

Ik vlieg met Airasia. Spotgoedkoop maar met 1 irritant nadeel. Je mag max 15 kilo aan bagage mee nemen en overgewicht word flink in rekening gebracht. In Fiji heb ik veel op de post gedaan en daarna woog mijn rugzak nog maar 14.2 kilogram volgens de vliegveld weegschalen aldaar. Volgens Airasia weegt mijn tas nu 15,8 maar er zit dus niets anders in. Ik zeg stellig dat het niet kan en hoef uiteindelijk toch niet bij te betalen.

Als je boven Borneo vliegt zie je pas goed hoeveel er gekapt is. Vanuit de lucht zien al die omgezaagde bomen er zielig uit. De enorme hoeveelheid palmbomen oogt een stuk aangenamer maar die hebben ook heel veel verloren jungle op hun geweten. Het regent wanneer ik land in Borneo. Regenseizoen dusssss. Tegen de tijd dat ik bij het hostel aankom is het gelukkig weer droog.

Miri is de oliestad van Maleisie ( de enige eigenlijk). niet bijzonder charmant maar wel vrij rijk. Budget accomodatie bestaat niet echt. Hostel Highlands is de enige optie. Er is echter een groep leraren-op-reis aanwezig dus ik kan pas 's avonds inchecken.

 vorig verslag 

 volgende verslag