welkom op www.bolletjeom.nl

Al 12 jaar de wereld rond reizend.... and still going strong!

Sunset Waya

Yasawa eilanden 3-12 t/m 5-12-2007

Om 13.00 vertrek ik vanaf Oarsman's Bay maar niet voordat Ivonne me geld toestopt voor Nicolaas. (dank je wel!!) Om 15.30 kom ik aan bij Sunsetbay op het eiland Waya. Het heeft de hele weg flink geregend maar het is gelukkig net droog wanneer we moeten overstappen op het kleine bootje.

 

Sunset Waya ligt op de punt van het eiland aan een zandbank die verbonden is met het volgende eiland. Het is een stuk primitiever dan Oarsman's Bay lodge. De dorm heeft geen ventilatoren en de muggenschermen hangen er ook alleen maar voor de sier. De eetzaal is een rietenhutje met een zandvloer. Wel schattig maar hierdoor is het publiek uitsluitend Backpakcker waar in Oarsman er een leuke mix was. Het eten is echter beter en dat is een aangename verrassing.

's nachts regent het flink. Ik baal nog steeds van eilanden maar moet het van mezelf nog 1 dag proberen.
's ochtends is het echt stormachtig met veel wind. Ik schrijf me dus in voor de vlechtklas. We leren van bananenblad een armband maken. Om de dag door te komen laat ik me 's middags masseren ( tja, het leven is slecht ;-) ) Later op de dag gaat de wind wat liggen en kunnen we veilig zwemmen.

 

Woensdagochtend komen kamergenoot James en ik er achter dat we niet de enige in de dorm waren. Verschillende bedden zijn beslapen door de honden die naar binnen zijn geslopen. Ze staan er trots bij te kwispelen. De honden hier zijn ook al zo leuk, lief en aanhankelijk.
Vandaag wil ik ECHT weg. Het regent weer dus dat beperkt helemaal wat je op een dag kunt doen. Gelukkig krijg ik een groot deel van mijn geld terug van de gereserveerde nachten. Om 15.30 komt de boot en de zee is ruig!!
De 3 uur durende tocht is dan ook niet grappig. Wanneer ze omroepen dat je niet uit je stoel mag opstaan en ze met braakzakjes rond gaan dan weet je wel hoe laat het is. Ik check weer in bij Aquarius en trakteer mezelf op een 2 bed-dorm. Het geluk is met mij want ik heb hem voor mezelf alleen.

Op het noticeboard lees ik dat er een Cycloon aankomt en dat de boot naar de Yasawa eilanden de komende 2 dagen niet zal varen. Ik ben mooi op tijd weg ;-)

 vorig verslag 

 volgende verslag

Fotoalbum