welkom op www.bolletjeom.nl

Al 12 jaar de wereld rond reizend.... and still going strong!

Oarsmans Bay

Yasawa eilanden 30-11 t/m 3-12-2007

De Yasawa flyer is een grote gele catamaran die een rondje maakt langs de Yasawa eilanden. Ik begin mijn rondje eilandhoppen in het meest noordelijke resort. Oarsman's bay op Nacula ( spreek uit Navula). De boot doet er 5 uur over. We leggen nergens aan want daarvoor is de boot te groot. In plaats daarvan komen de kleine bootjes naar de grote boot toe en moet je overstappen. De uitzichten onderweg zijn geweldig! Schreeuwend groene eilanden in knallend blauw water.

Bij Oarsman's Bay worden we ontvangen met gezang. Een echt Fiji welkom! De dorm is boven de eetruimte met een geweldig uitzicht op de baai. 's avonds is er Fiji night. Het personeel trakteert ons op Fiji zang en dans en uiteraard moeten we allemaal mee doen. Het avondeten is traditioneel bereid in een ondergrondse oven. Net als de Maori in Nieuw-Zeeland die gebruiken.

 

Zaterdagochtend ben ik al om 5.30 mijn bed uit. Ik wil niet de hele dorm wakker houden met mijn gehoest (de verkoudheid is er nog). De zon is net op en het eiland heeft iets heel kalms over zich. Ik lig in een hangmat een boek te lezen en krijg al flinke trek. Groot nadeel van de resorts is dat je maaltijden vast liggen. Logisch want het eten moet van ver komen maar ik vind het vervelend om op gezette tijden een maaltijd voor geschoteld te krijgen. Om 8.00 mag ik eindelijk ontbijten en met mijn lastige eetbeperkingen zit er eigenlijk niets geschikts bij. Cornflakes zijn lekker maar de melk zal me straffen.

's Ochtends ga ik reefhoppen. 2 snorkelstops met een klein bootje. Samen met een gezin ga ik op pad. De jonge kinderen raken echter nogal in paniek iedere keer dus worden de stops kort gehouden. Het snorkelen is mooi. vooral veel verscheidenheid in vis. We zijn weer op tijd terug voor de lunch. Daarna snorkel ik nog wat in de baai zelf en eigenlijk is dat nog beter dan de stops van vanochtend.
Ik zou eigenlijk gaan kijken bij een kokosnoot-demonstratie maar ik was in slaap gevallen ;-)
Deze avond hebben ze voor het diner de tafels gedekt op de veranda en hebben we uitzicht op de zonsondergang bij kaarslicht. Om 21.00 vertrekt iedereen richting bed en om 22.00 is overal het licht uit. Van niets (te) doen word je moe!

Zondagochtend gaan we met een groepje naar een dorpje om een kerkdienst bij te wonen. Niet omdat we religieus zijn maar omdat we het eens mee willen maken. Vooral het gezang schijnt mooi te zijn. We stappen allemaal keurig gekleed in het bootje. Schouders bedekt en zowel de vrouwen als de mannen in een sarong. Het is een katholieke kerk, gebouwd door de Fransen in 1974 en van koraal. Dat schijn je te kunnen verwerken tot een soort beton. De kerkdienst was extra speciaal omdat het het begin van de advent was. En het gezang was inderdaad mooi.
's Middags snorkel ik wat en vraag me af hoe ik in godsnaam mijn tijd vol ga maken. Dit eiland gedoe is niets voor mij. Ik ben veel te rusteloos. Ik heb al 3 slechte boeken uit en in de zon liggen lukt me niet langer dan een half uur achter elkaar. De tijd kruipt werkelijk en hoewel ik op 1 van de mooiste plekken ter wereld ben verveel ik me te pletter.

 

 
Maandag ochtend sta ik om 6.00 naast mijn bed. Compleet uitgerust van het vele slapen. Samen met Ivonne ga ik een wandeling maken in de heuvels om mooie uitzichten te fotograferen. De altijd aanwezige en vriendelijke honden besluiten mee te gaan. Ze lopen alleen nogal in de weg wat niet handig is wanneer het stijl en glibberig is. De uitzichten over de omliggende eilanden zijn de moeite waard. Als het mooi weer was geweest dan was het blauw van het water vast nog mooier geweest maar wij zijn blij met de wind die ons afkoelt. We zijn op tijd terug voor het ontbijt. De hele ochtend lijkt het te gaan regenen dus ik ga maar weer wat lezen.

Tip:
Arsman's bay Lodge.
Nacula eiland, Yasawa eilanden.
www.oarsmansbay.com.

vorig verslag 

volgende verslag

fotoalbum