welkom op www.bolletjeom.nl

Al 12 jaar de wereld rond reizend.... and still going strong!

Datum Grens

Nadi 29-11-2007

Dinsdag om 22.30 stapte ik in een vliegtuig van Air Pacific richting Fiji. 10 uur later was het donderdagochtend 5.00!!! Woensdag bestond voor mij dus niet. Die hele datumgrens is maar een raar fenomeen.

De vlucht met Air Pacific was prima. Het eten was niet geweldig maar je kon er wel gratis champagne bij krijgen! De Fiji Stewardessen zijn mooie lange dames. Veel langer dan ik had verwacht. Om 5.00 's ochtends is het al 26 graden in Fiji. Heerlijk! Iedereen loopt met zijn winterjas onder de arm ;-) Op het vliegveld staan shuttles klaar naar de verschillende backpackershostels. Het was me niet gelukt om iets te reserveren maar bij het hostel van mijn keuze is nog plek.

 

Aquarius ligt aan het strand van Nadi (spreek uit Nan-die). Volgens de boekjes 1 van de lelijkste stranden van Fiji. Ik vind het een prima strand dus dat beloofd wat voor de komende stranden. Het hostel heel een zwembad, hangmatten, palmbomen en strand...wat wil je nog meer? Na het ontbijt kan ik mijn spullen kwijt in de dorm. Samen met een amerikaan deel ik een taxi naar het centrum van Nadi. Ik doe boodschappen en informeer naar de mogelijkheden voor een rondje langs de eilanden. Er is 1 bootmaatschappij die iedere dag een rondje langs de Yasawa eilanden vaart. Je moet van te voren alle accommodatie reserveren en dus eigenlijk alles al vastleggen. De boot kan namelijk niet aanleggen bij de eilanden. Je word met kleinere bootjes van de grote boot gehaald. Wanneer je zonder reservering komt aanzetten en een resort zit vol dan heb je dus een probleem. Er komt namelijk maar 1 boot per dag. Ik kies op de gok uit de Lonely Planet 2 resorts en koop een bootpas. 1 enkeltje met de boot kost fiji$90 ( 40 euro) en een 7 dagen pas $270 (145 euro) en daarmee kan je onbeperkt reizen. Ik ben de komende 7 dagen dus onder de pannen.

Met een meisje van het hostel regel ik dat ik na de eilanden met haar naar een weeshuisje ga. Sinterklaas spelen!

Tip:
Aquarius Pacific Hotels.
New Town, Wailoaloa Beach.
Nadi.
www.aquariusfiji.com
Dorm 12-bed: fiji$ 28.
Dorm 2 bed:Fiji $ 30 (13 euro)

vorig verslag 

volgende verslag

foto's