welkom op www.bolletjeom.nl

Al 12 jaar de wereld rond reizend.... and still going strong!

ZOO

San Diego 26-11-2007

Met Leilei ga ik 's ochtends richting Bilboa park. Een mooi park met veel musea. De gebouwen doen nogal spaans/mexicaans aan. Hoewel ze waarschijnlijk redelijk oud zijn krijg je toch het idee dat Disney aan het werk is geweest. We kijken binnen bij een botanische tuin en bij de ateliertjes.

's middags ga ik alleen naar de San Diego Zoo. Dit schijnt 1 van de mooiste dierentuinen ter wereld te zijn. Het is inderdaad heel mooi aangelegd en er zijn wat interessante dieren. Ik moet zelfs in de rij staan voor de panda en de koala's Er is ook een show waar ze een paar bijzondere dieren aan het publiek voorstellen. Ik val weer eens om van verbazing wanneer de show begint met een luid applaus voor" alle militairen en hun familie die zich zo heldhaftig inzetten voor de bescherming van onze natie!!!"

En zo worden de amerikanen dus de hele dag door gehersenspoeld. Ik had niet verwacht dat een dierentuin hier aan me deed. Anyway, het showtje was boeiend. Er was een neushoornvogel, een soort wasbeer met roterende achterpoten, een das en een wolf/ Al met al heb ik 5 uur rondgelopen en nog niet alles gezien. Het was waarschijnlijk wel de laatste dierentuin waar ik geweest ben. Tijdens dit bezoek kwam ik er achter dat ik het merendeel al in het wild het gezien en dat ik ze daar het liefst zie.

vorig verslag

volgende verslag