welkom op www.bolletjeom.nl

Al 12 jaar de wereld rond reizend.... and still going strong!

Grand Canyon

Las Vegas 21-11-2007

Er staat een tourtje naar de Grand Canyon op het programma. Het is 's ochtends echt fris. amper 10 graden met wind. na een uurtje rijden staan we bij Hooverdam. En dat is een indrukwekkende dam. Aan de witte lijn op de rotsen kan je zien hoe hoog het water ooit stond maar ook hier hebben ze al een tijd last van droogte. Het is 2 uur rijden naar de westrim van de Grand Canyon. Onderweg stoppen we bij een winkeltje met een hoog wildwest gehalte. Houten wagenwielen en een joshuatree voor de deur. Er staan langs de route heel veel joshua trees en ik vind ze prachtig! Het deel van de Grand Canyon dat wij gaan bezoeken ligt in het reservaat van de Hualapai indianen. Hier is ook de recentelijk geopende skywalk maar die is ons te duur.

Tja, de Canyon................wat kun je er over zeggen? Ja, hij is groot. Toch heb ik het gevoel dat je sommige dingen niet moet gaan zien. Wanneer je bij een uitzichtpunt staat krijg je niet echt een beeld van de grootstheid. Misschien was het toch beter geweest om een 2 daagse wandeling te maken of een peperdure helikoptervlucht.

Het is alweer donker tegen de tijd dat we terug zijn in Las Vegas. Te moe om de strip onveilig te maken maar nog net genoeg energie om een arrogante Australische militair in te maken met een potje pool

vorig verslag

 volgende verslag

foto's