welkom op www.bolletjeom.nl

Al 12 jaar de wereld rond reizend.... and still going strong!

In de soep

Las Vegas 18 en 19-11-2007

Zondags kom ik er achter dat mijn plan voor de komende dagen in duigen valt. Ik had er niet bij stil gestaan dat Thanksgiving er aan komt. Precies wanneer ik van Las Vegas naar San Fransico wilde. En ook de dag erna of ervoor is er geen buskaartje te krijgen. Verder zitten de hostels vol op de dagen die ik in gedachte had en meer van dat soort geneuzel. Uiteindelijk ben ik er zo ongeveer de hele dag mee bezig geweest om het puzzeltje in elkaar te passen. Tussendoor ben ik nog even naar de supermarkt geweest. Stoomgroente, bruin brood en rauwkost ingeslagen! Ik kan voorlopig niets gefrituurds meer zien (of ruiken)

Maandag ga ik op weg naar Las Vegas. Eerst 20 minuten sjouwen met de rugzak naar metrohalte Hollywood/Vine. Een station helemaal in de stijl van de filmindustrie dus dat zag er wel goed uit. En dan naar Union Squaire. Dat is het treinstation. En een hele mooi!!! helemaal jaren 20 (of 30) stijl. De wachtruimte heeft enorme leren stoelen. Om 12.00 uur stap ik de Megabus( zo heet de maatschappij) bij een veel te blije chauffeur die doet alsof we op schoolreisje gaan. We rijden Los Angeles uit en de smog is echt erg. De heuvels zijn nauwelijks te zien door de gele wolk. Na de heuvels komen we in de woestijn terecht en dat is best gaaf. Uren rijden we door het niets.
Tijd zat dus om me te verbazen over Amerika. Halverwege de rit word er gestopt met de mededeling: " jullie hebben 15 minuten om jullie eten te kopen. Je mag het in de bus op eten". Ik ben in de eerste plaats verbaasd omdat het niet echt een tijd is voor een maaltijd, we net 2 uur onderweg zijn en ruim voor het avondeten aankomen. Ten tweede omdat er in de bus gegeten mag worden. Mijn verbazing is nog groter wanneer blijkt dat ik de enige ben die niet met een supersize menu weer aan boord stap. Wat zijn die maaltijden immens groot zeg!!!
Ik vind het helemaal niet vreemd dat iedereen moddervet is.

Op weg naar Las Vegas passeren we billboards met reclame voor Casino's en shows en het is gek om Hans Klok ieder keer langs te zien komen. We komen in het donker aan en dan moet ik opzoek naar een gewone bus. Onderweg naar het hostel krijg ik een aardige preview van de gekte van Las Vegas. Mijn hostel ligt in Dowtown Las Vegas op Freemont street. Zeker de laatste 10 blokken zijn niet prettig om in te lopen. Iedereen die er loopt is dronken, verslaafd of prostitué. Ik word al snel gezelschap gehouden door een vrij vriendelijke dronkaard die de route meeloopt. Gek genoeg voelde ik me daar nog prettiger bij dan bij alleen lopen. Het hostel is een voormalig motel en heeft een zwembad en jacuzi. Het is alleen wat koud om te zwemmen (14 c)

Tip:
USA hostels Las Vegas.
1322 Fremont street.
www.usahostels.com
$21 dormbed.

vorig verslag

volgende verslag