welkom op www.bolletjeom.nl

Al 12 jaar de wereld rond reizend.... and still going strong!

Visa regeldag

Hongkong, 15-6-2004

We gaan met de boot naar Hongkong Centraal. Een uurtje later varen we de indrukwekkende skyline tegemoet. We zijn drijf en drijf nat geregend maar nu klaart het op. Eerst naar het postkantoor. Het pakketje waar we op wachten is er niet....................Dat is verontrustend maar we kunnen verder niets ondernemen.
Bij het Chinese Toeristen Service (CTS) halen we info en het adres van de vietnameze ambassade. We moeten daar eerst heen want die kunnen werken met een kopie van ons paspoort. Daarna moeten we weer terug naar CTS voor een china visum. Het Vietnam visum kunnen we over drie dagen ophalen en het china visum over 2 dagen. Het lastige is dat we nu ons paspoort niet meer hebben, die hebben we namelijk weer nodig als we een pakketje willen ophalen. Dit moet dus ook weer 2 dagen wachten. Na een hele hoop heen en weer geren zijn we weer terug bij CTS en bestellen een treinkaartje van Guangzou naar Nanning. Hoe we in Guanzou gaan komen weten we nog niet. Dat hangt ervan af of we het vietnam visum misschien al donderdag kunnen krijgen.

 

 
 
geschreven door Jeroen

We gaan kijken of we op de dolfijnen safari kunnen. Met de metro gaan we naar Kowloon. Voor de dolfijnen is morgen nog plaats. We dwalen wat rond door Kowloon. Op straat is het druk en met alle uithangborden lijkt het nog drukker. Het is een groot winkel walhalla. Op de markt vinden we een ministatief voor de fotocamera. Deze proberen we later in het donker meteen uit. We maken een foto van het hoogste gebouw dat zeer overdadig verlicht is. Het beschijnt als een zaklamp de onderkant van de wolken.
Als we met de boot naar ons eiland terug varen laten we een grote lichtzee achter ons.

tip
Winner holidays house
Wangtong village, silverminebay
Lantau island
Hongkong
prima kamer voor 10 euro op loopafstand van het strand

 vorig verslag

 volgende verslag