welkom op www.bolletjeom.nl

Al 12 jaar de wereld rond reizend.... and still going strong!

Pffffff

geschreven door Rudi, Hongkong, 14-6-2004

Gisteravond stapten we in een sleeperbus. Een nieuwe ervaring voor ons. In de bus zijn 2 gangpaden en dus 3 rijen van bedstee-achtige stapelbedjes. Verplicht liggen dus en slapen want het licht ging gelijk uit. Om een uur of 7.00 komen we aan in Shenzhen, de stad die grenst aan Hongkong. Het is nu al bloedheet. Een graad of 35. We worden afgezet bij een busstation dat dus NIET vlak bij de grens lag zoals beloofd. De chinezen hebben er nogal een handje van om je dingen te beloven die je wilt horen ook al weten ze beter. Als ze de trip maar verkopen!
We zijn niet als enige gestrand dus met een stel gaan we op zoek naar een bus richting de grens. 1 van die mensen werkt in Australie als begeleider bij conservation volunteers! Dat vrijwilligerswerk dat we daar willen gaan doen. Hij is erg enthousiast en geeft ons wat tips.

Na zeker een half uur in de bus komen we bij de grens. Heel veel formuliertjes, scan-apparaten, thermometers en meters lange rijen later staan we in Hongkong. Het is ondertussen 11 uur en de rugzakken beginnen zwaar te worden. Eerst geld halen, anders kom je nergens en informeren hoe we op Lantau island moeten komen. Eerst een stukje metro en dan bus. Na ruim een kwartier wachten op de bus kunnen we niet mee omdat we de ritprijs niet gepast hebben!!?!?! Gelukkig komt er een half uur later weer 1. Als we dan uiteindelijk in de bus stappen blijkt deze dus naar het vliegveld te gaan op Lantau island maar verder niet te stoppen. We vloeken een keer!

Op het vliegveld vinden we een bus naar de andere kant van het eiland. Het is een lange maar prachtige rit over de groene bergen en langs prachtige stranden. Om 16.00 hebben we dan eindelijk onderdak gevonden en kunnen we zeggen "we zijn in Hongkong"

Na een zeer noodzakelijke douche lopen we het pad langs het riviertje af naar het strand. Ons eerste strand op deze reis! We duiken er meteen in. Het water is heerlijk warm. We zijn blij dat we gekozen hebben voor dit eiland. Nu kunnen we even ontspannen en dat was vast niet zo makkelijk gelukt als we in een vieze hoteltorenflat hadden gezeten. We hebben nu een prima kamer met eigen bed, badkamer en airco voor 15 euro en we kunnen lopen naar het strand.

Als we willen gaan eten is het toch even schrikken. We wisten dat het duur was in Hongkong maar nederlandse prijzen voor piza's en chinees eten hadden we niet verwacht. We eindigen dus in de macdonalds want die is hier wel goedkoop en we zijn bijna door ons geld heen.

 vorig verslag

 volgende verslag