welkom op www.bolletjeom.nl

Al 12 jaar de wereld rond reizend.... and still going strong!

Re-run

geschreven door Jeroen, Yangshou, 11-6-2004

Ik heb samen met Tim een boottocht geboekt. Rudi kiest ervoor om uit te slapen want we vertrekken al om half zeven en ze is erg moe. Na een busrit van 40 minuten komen we aan bij onze boot. De boot is een grote houten kano met een motor. Het eerste stuk waar we doorheen varen staat gedrukt op het 20 Yen biljet. Overal zwemmen waterbuffels en het was prachtig mooi. Om 10.00 waren we weer terug.
Rudi heeft al ontbeten dus ik ga met Tim een hapje eten. Toen ik terug kwam lag Rudi alweer te slapen dus hebben Tim, Ciarran en ik een fiets gehuurd om de drakenbrug te gaan zoeken. De kaart met de fietsroute blijkt niet echt veel waard te zijn. De paden lopen kriskras door het landschap en zijn echte bottenschudders. Na een tocht waarin we toch regelmatig in de reistvelden verdwalen vinden we de drakenbrug. Een oude stenen brug. We springen er vanaf en zwemmen een tijdje. We nemen "dezelfde" weg weer terug. Als we bijna thuis zijn komen we er achter dat de route langs de weg was aangegeven met rode pijlen. Volgens ons kloppen de pijlen niet. Om 18.00 ben ik weer terug en Rudi is net wakker. We gaan met z'n vieren pizza eten en souvenirs kopen.

geschreven door Rudi Yangshuo,  12 en 13-6-2004

Vandaag hebben mijn darmen last van iets. We zijn dus de hele dag op loopafstand van de hotelkamer gebleven. Arme Danny kreeg weer bergen verhalen te verwerken voor de site.

 De volgende dag ging het beter. We vertrekken richting Hongkong. De tassen mogen in de opslag en we leveren de sleutel en de afstandsbediening van de airco in. De airco hebben we gisteravond kado gekregen omdat we zo lang zijn gebleven. Als we weggaan krijgen we ook nog een zak Lychees mee. Fawlty towers is leuk!

We hebben nog een middag te vullen. Het is ongelooflijk benauwd dus huren we maar weer eens een fiets misschien dat we zelf voor wat wind kunnen zorgen. We zijn de gewiste foto's nog niet vergeten en gaan proberen een paar surogaten te maken. Bij de vlindergrot zijn ze vol begrip na mijn zielige verhaal. Ik mag gratis het stukje met de vlindertuin in om nieuwe foto's te maken. Ze zijn lang zo mooi niet als de eerste maar ik heb wel weer een foto als geheugensteuntje.

 

De moonhill ligt er vandaag wat wazig bij en we vertikken het om nog een keer omhoog te lopen om onze leuke doe-het-zelf-foto-van-2-mensen-onder-een-boogje over te doen. We fietsen richting de plek met de bamboo bootjes waar we een dag later ook gezwommen hebben. We hebben dus een foto van "iemand" op een bootje en de rest denken we er later zelf wel bij.

 vorig verslag

 volgende verslag