welkom op www.bolletjeom.nl

Al 12 jaar de wereld rond reizend.... and still going strong!

Hollywood sign.

Los Angeles 17 en 18-10-2007

Ik ben nogal moe van het geren van de afgelopen dagen en onrustige nachten in de dorms. Vandaag doe ik dan ook niet veel. Je bent zo een aantal uur kwijt met de was doen en een tas pakken. Aan het einde van de middag ga ik mee met een wandeling die georganiseerd word door het hostel. We lopen naar Ranyon Canyon waar de rijke lui hun hondje uit laten. En in een Canyon is het flink klimmen maar de uitzichten over de stad zijn geweldig! Eindelijk zie ik ook het Hollywood bord. De letters zijn ongeveer 6 verdiepingen hoog maar vanaf ons uitkijkpunt is dat moeilijk voor te stellen. Met een medewandelaar ga ik sushi eten en dan vroeg naar bed.

Om 1.00 gaat de wekker. Om 1.45 staat de airportshutttle voor de deur en om 3.00 ben ik op het vliegveld. Na het inchecken mogen we niet richting de gate. Al met al staan we 1.5 uur in de rij voor de roltrap. Een stoeltje was fijn geweest... Het is bijna 6.00 en ik heb honger maar bij de gates is er niets! Dat de winkeltjes dicht zijn snap ik maar waar is de snoepautomaat!!

De vlucht van Los Angeles naar Houston is prima alleen jammer dat het ontbijt een doosje rozijnen is. Ik knal van de honger wanneer ik in Houston te horen krijg dat mijn vlucht naar Mexico is gecancelled. Bij de servicebalie krijg ik te horen dat ik op de volgende vlucht bent geboekt en als troost krijg ik voedselbonnen . Joeppieee!!!

Met een vol buikje stap ik om 14.30 in het vliegtuig naar Mexico waar ik om 16.45 aankom. Helaas is mijn bagage niet meegekomen. Tegen de tijd dat ik de papierwinkel rond is kan ik Jeroen opwachten in de Bagageclaimhal. Voor hem een hele verrassing want hij verwacht dat ik al uren in het hostel op hem zit te wachten. Samen reizen we naar het hostel. Met de metro en een stuk lopen zijn we nog eens 2 uur zoet.

De eerste indruk van Mexico Stad is niet geweldig. We staan als haringen in een ton in de metro te zweten. Zo druk heb ik het nog niet vaak gezien in een metro. En dan kom je buiten. Het is donker en je moet je een weg banen door de eetstalletjes. We lopen langs een park en een drukke weg. De stad stinkt en we voelen ons niet helemaal op ons gemak. We zijn blij als we bij het hostel zijn. Wat een rust en ruimte! We delen de dorm met nog 1 meisje dat ook net is aangekomen na een langer reis. Om 21.30 gaat het licht dus uit......

vorig verslag

volgende verslag