welkom op www.bolletjeom.nl

Al 12 jaar de wereld rond reizend.... and still going strong!

Sterrenjacht

Los Angeles 15-10-2007

De ochtend begint chaotisch. Ik moet na 4 uurtjes slaap mijn bed uit om de check in goed te regelen want afgelopen nacht lukte dat niet. Gelukkig kan ik in de kamer blijven. Ik spring dus snel onder de warme douche. Heerlijk! De laatste 3 dagen had het hostel in NY namelijk alleen koud water.

Compleet gehaast en zonder ontbijt sluit ik me aan bij een groep die vanuit het hostel een wandeling langs de huizen van de sterren gaat doen. Onze gids is een leuke vent die heel veel roddels kent. Eerst nemen we de bus. Vanuit de bus komen we langs een aantal beroemde clubs van Hollywood sterren met de bijbehorende roddels. In Bel Air stappen we uit. Het eerste huis is van (de weduwe van) Aron Spelling en heeft 123 kamers (wat moet je ermee?). Veel meer dan het toegangshek krijg je overigens niet te zien maar het idee is leuk.
Het is gewoon een mooie wijk om doorheen te lopen en het is grappig om de verhalen te horen. We komen langs het huis waar Sinatra met zijn vrouw woonde en degene waar hij is overleden. De hoek van Hugh Heffner zijn Playboy mansion is ook indrukwekkend. Net als het huis ernaast van zijn ex-vrouw. Het hek van Danny de Vito staat open en zijn buren waren Brad Pitt en Jennifer Aniston. Toch is het heel bizar om te zien hoe "gewoon" die straat eigenlijk is met gewone putdeksels, gewone stoepranden en gewoon gras. De trip eindigt bij het toilet waar George Michael werd opgepakt.

Met een deel van de groep gaan we eten bij een mexicaans fastfood keten waarna we Rodeo Drive op gaan. Zo´n beetje de duurste winkelstraat ter wereld. Vincent uit N-Z, Kim uit Australie, Kitong uit Korea en ik gaan shoppen! Eerst durven we niet zo goed ergens naar binnen omdat we er natuurlijk veel te sjofel uit zien maar we worden echt als potentiële klanten behandeld. De juwelen van Guchi zijn prachtig, de tassen van Louis Vuitton lelijk, de parfum van Coach is heerlijk en de kleding van Prada bizar en en en en en er was gewoon te veel luxe!

 
holding hands with Matt Damon

We nemen de bus terug naar het hostel en stappen uit op Hollywood boulevard vlak bij het Kodak Theater en chinese theater waar de oscar uitreikingen zijn en de grote premieres. Dit is ook de plek van de Walk of Fame, de stoep met sterren. Bij het chinese Theater vind je alle handen en voeten in het beton. Ik kan nu zeggen dat ik hand in hand heb gezeten met Matt Damon. We informeren naar de films die er draaien want in Hollywood moet je natuurlijk naar de bioscoop. De dame verteld dat alles in de oscarzaal is uitverkocht en dat morgen ook niet kan vanwege een première. Morgen gaan we dus sterren spotten op de rode loper!!! Na wat eten lopen we richting hostel. In onze straat zijn opnames bezig voor een tv serie die vrij populair is hier in de VS maar waarvan ik de naam ben vergeten. Wel heel leuk om te kijken hoe het allemaal in zijn werk gaat.

tip:
USA hostel hollywood.
Schrader boulevard
Los Angeles
www.uashostels.com
staff:8
Location:9
Cleanness:9
Facilities:9

vorig verslag

volgende verslag

foto's