welkom op www.bolletjeom.nl

Al 12 jaar de wereld rond reizend.... and still going strong!

Over the top.

New York 13-10-2007

Vandaag ga ik op pad met Katja (Sloveense). We gaan naar het Empire State Building!!
Er is een rij van ruim een uur maar ze hebben het zo aangepakt dat je dat niet merkt. Je slalomt door het gebouw en denkt iedere 5 minuten er te zijn maar dan sta je weer in een nieuwe rij. Rij 1 om binnen te komen. Rij 2 voor de roltrap. Rij 3 voor de security. Rij 4 voor de kaartjes. Rij 5 voor de lift en rij 6 voor de tweede lift. Maar het is het allemaal waard!!! Het uitzicht over NY is geweldig!!! En we staan gewoon op het hoogste gebouw van de stad!!!!

Na een uur dalen we weer af en gaan we lunchen. Hierna lopen we via 5th Avenue richting Greenwich Village en Soho. We komen langs heel veel winkels waar we niet binnen mogen van onszelf. Met de gunstige dollarkoers is alles wel heel goedkoop hier en dan kan de verleiding wel eens te groot worden. Bij Madison Square verbazen we ons over het gekke hondenuitlaat veldje. De hond is hier echt een mode accessoire. Wanneer we aankomen bij Washington Square Park is er duidelijk iets te doen. Het is enorm druk met mensen.......met honden.........allemaal dezelfde honden...............maar allemaal in een andere outfit (!! de honden dus!!) Het is een teckel bijeenkomst!!!! (het moet niet gekker worden ;-) ) We zijn er maar een rustig bij gaan zitten om te bekijken.

 

Soho en Greenwicht Village verbazen ons. Het voelt niet echt aan als een grote stad. Het is er heel knus met kleine winkeltjes en restaurantje en een hoog kunstenaars gehalte. Ik zou hier wel een jaartje kunnen wonen! De enige winkel die we binnen lopen is de Apple store om ons te verlekkeren aan de nieuwe nano en de Iphone. Uiteraard is dit ook weer een megastore en tot onze verrassing kun je op de computers gewoon internetten. Katja moest haar email nog checken dus doe ik dat ook maar. Van Erik heb ik de opdracht gekregen om buitenlanders een nederlands liedje te laten zingen en dat te filmen. Katja biedt zichzelf gelijk aan dus in Washington Park gaan we aan de slag. ( lachuh!) In dat park staan een hele hoop mensen met enorme camera's onder een boom. Tja, dan ga ik natuurlijk ook even kijken. Een grote roofvogel zit een prooi te eten. En dat midden in Manhattan!!!

's Avonds eten we sushi en kijken uit op een druk kruispunt. Dit voelt zo amerikaans!!! Op een gegeven moment valt het ons op dat er wel erg veel limousines voorbij komen. Voor de grap tellen we ze een tijdje. 8 zwarte en 2 witte in 10 minuten tijd!!

vorig verslag

volgende verslag

foto's