welkom op www.bolletjeom.nl

Al 12 jaar de wereld rond reizend.... and still going strong!

Gewist

Yangshuo, 10-6-2004

Gister hebben we weinig gedaan. Beetje uitslapen, kettinkje kopen en internetten. Aan het einde van de middag willen we een massage. We worden naar een kamer gebracht met luie stoelen. Onze voeten worden in een grote emmer met kruidenwater gestopt en 2 jongens komen onze rug bewerken. Het gaat er niet bepaald zachtjes aan toe maar het is wel lekker. Dan zijn onze voeten aan de beurt. Jeroen vind het heerlijk maar ik een stuk minder. De jongen doet erg zijn best om het zachter aan te pakken maar het doet gewoon pijn. We lachen allemaal hard om mijn aanstellerij. Ook de kuiten, knieen en bovenbenen worden onder handen genomen en ook dit vind jeroen prachtig en ik zeer pijnlijk. Ik meen het serieus als ik zeg dat ik liever een gaatje laat vullen bij de tandarts(ik heb nog zeker 2 dagen last van deze marteling)

's avonds hebben we 2 keer gegeten. We waren met Tim(engeland) en Ciaron (ierland) in een restaurantje waar we de locale kip met bamboo kregen voorgeschoteld. Geen vlees te bekennen maar wel alle botten, de klauwen en de snavel. We zijn opgestapt en hebben iets anders gezocht. Je kunt hier veel westers eten krijgen dus dat wilde we wel na deze misser. Helaas was dit ook een misser. De steak was een mix van varkens en runder gehakt, de buritto's waren zeer onduidelijk en de kip in deeg was wederom kiploos.

Vandaag gaan we met Tim en een andere gids (Rose) met de fiets op pad. We gaan naar de vlindertuin waar we echt helemaal van onder de indruk zijn. Wat zijn ze mooi en kleurrijk. Tim en ik blijven fotograveren. Ze gaan zelfs op je zitten. Fantastisch!

Als we de vlindertuin uitkomen loop ik naar de overkant van de weg om de paarden van de manege te aaien. Als ik weer terug kom staan Jeroen en Tim midden in een schoolklas pubers. Er was al een foto gemaakt van de hele groep die ter plekke werd geprint en geplastificeerd. Zowel Jeroen als Tim hebben vingertjes uit hun hoofd groeien.

Na een behoorlijke fiets tocht over hobbelige paden en door kleine dorpjes komen we aan bij het huis van Rose. Het huis is al 300 jaar oud en erg karakteristiek. We moeten mee de groente tuin in om onze lunch te plukken. We plukken aubergines, groene pepers, waterspinazie en een soort meloen. Nu is het wachten tot de lunch klaar is. We proberen chinees te schakenen en dan wis ik per ongeluk mijn foto's !!!!
................1x drukken op het verkeerde knopje en ik zie alles gewist worden. Als een speer trek ik mijn geheugenkaart eruit en kijk wat er nog over is.
Alles van de afgelopen 4 dagen is weg. Een deel van het aalscholvervissen, de moonhill en de kinderen met de poppetjes, het varen met de bambooboot, de kinderen met de autootjes, de waterbuffels in het riviertje en alle foto's van de vlinders van vanochtend
Balen dus! heel erg balen!

Na de heerlijke lunch gaan we naar de rivier om te zwemmen. Als we weer lekker aan de kant zitten moeten we van Rose verplaatsen en ik moet mijn fucsia omslagdoek af. Een waterbuffel vind onze aanwezigheid niet ok. Dus wij schuiven op

's avonds gaan we met z'n drieen iets "veiligs" eten in het Hardseat cafe. Na gisteravond willen we zekerheid. Hier eten we (echte) kip met bamboo, zoetzure varken en rund in oestersaus. Heerlijk. Ze hebben hier overigens ook heerlijke ontbijtjes met alle soorten pannekoeken (banaan met chocola) en echt verse sapjes ( ananas!)

 vorig verslag

 volgende verslag