welkom op www.bolletjeom.nl

Al 12 jaar de wereld rond reizend.... and still going strong!

Brooklyn.

New York 12-10-2007

Ik was vergeten hoe irritant slapen in een dormroom kan zijn. Hier in NY slaap ik in een 12-persoons dorm met een badkamer en suite. Dat klinkt fijn maar het is dus 1 douche, 1 toilet en 1 wastafel achter 1 deur. Dus 12 dames moeten voor alles op hun beurt wachten. douchen is 's ochtends gewoon niet te doen en plassen kan je beter voor midden in de nacht plannen. Tot zover het natte cel probleem. Dan komen we nu bij het licht. Er is 1 lamp en geen daglicht. Gisteravond was ik nijna op het spannende einde van mijn boek tot iemand zonder aankondiging het licht uit gooide.....grmbl!! 's Ochtends moet je in het donker proberen je spullen bij elkaar te zoeken en dat ook nog zonder te ritselen. Het goede nieuws is dat vrijwel nieman echt laat thuis komt omdat iedereen kapot is na een dag NY sightseeing en vrijwel iedereen rond 8.00 ook weer in beweging komt. En het is natuurlijk ook wel gezellig maar eigenlijk doe je geen oog dicht.

Ok, dag 2 in NY Ik check mijn mail om te zien hoe laat ik Rebecca kan ontmoeten ( een Nicolaas opdracht) en ga daarna de straat op. Bij een karretje koop ik een kop the en een muffin voor ontbijt. Lekker amerikaans met een kartonnen beker en een papieren zak over straat. In central Park zoek ik een bankje om te ontbijten. Tijdens het ontbijtje verbaas ik me over de eekhoorns. Ik heb de afgelopen dagen meer eekhoorns gezien dan in mijn hele leven bij elkaar. Hyde park in Londen zat er ook al vol mee. Omdat ik nog 2 uur de tijd heb voor mijn afspraak met Rebecca loop ik vandaag een ander stukje van Central Park. In die 2 uur loop ik in rap tempo en toch loop ik maar 1/4 van het park door. Wat is het hier inmens groot!! En vandaag kom weer langs heel andere stukken dan gister. De golfbaan en de dierentuin bijvoorbeeld. Ik verdwaal nog even in het bosgebied en heb wederom geen voeten meer over tegen de tijd dat ik bij 5th avenue ben. Een mooi excuus om even stil te blijven staan bij filmopnames die aan de gang zijn.

In de metro richting Brooklyn stapt een 4-tal mannen binnen die acapella beginnen te zingen. En echt heeeeeel erg mooi. Om kippenvel van te krijgen! Gisteravond had ik een stand-up comedian in de subway! En hij was erg grappig. Het is ook een kunst hoe de New Yorkers zulke mannen kunnen negeren. Zelfs wanneer ze nauwelijks hun lach in kunnen houden.

 

In Brooklyn ontmoet ik Rebecca. Dit is een opdracht van Eveline en Danny. Eveline kent Rebecca van hun tijd in Finland. Rebecca heeft in Brooklyn een studio en een bedrijfje dat oa. karikaturen maakt op bedrijfsfeestjes. Rebecca komt me halen met de auto en rijd me bij wijze van toer door een deel van Brooklyn. Brooklyn is echt anders dan Manhatten. Er is wel hoogbouw enzo maar het is allemaal wat menselijker. Veel meer woningen en heel veel kleine winkeltjes en eettentjes. In de studio van Rebecca gaat ze aan de slag met een karikatuur van mij. Hier heeft Eveline om gevraagd. Een leuk persoonlijk aandenken aan NY en deze dag. We gaan even lunchen in een Vegan restaurantje en dan moet Rebecca er vandoor om te gaan werken. Ik loop via Brooklyn bridge naar Manhatten. Een wandeling van 1.5 uur dus dat viel een beetje tegen maar de uitzichten op de skyline maken dat weer helemaal goed

vorig verslag

volgende verslag

foto's