welkom op www.bolletjeom.nl

Al 12 jaar de wereld rond reizend.... and still going strong!

koude soep

Barcelona, 22-06-2007

Het is onze laatste dag in Barcelona en we willen nog naar het strand. Het weer ziet er niet heel veelbelovend uit maar uiteindelijk hebben we toch nog 2 uurtjes zon voordat het wolkendek zich echt helemaal sluit.
We lopen terug richting onze kamer ( in welke wereldstad heb je nog meer een geweldig oud centrum op loopafstand van het strand?????) om het zand van ons af te spoelen.
Hierna vinden we een leuk restaurantje waar we weer lunchen met een menu del dia.
Jeroen heeft gaspacho. Dat is dus een gekoelde tomatensoep. Erg lekker en fris. we krijgen ook zeer uitgebreid uitgelegd hoe het is gemaakt dus we kunnen thuis zo aan de slag. Het is heel simpel. Eigenlijk gewoon een kwestie van ui, knoflook, veel komkommer en tomaat pureren en wat brood erbij om het te binden. De rest van de lunch was ook zeer geslaagd!

In de middag lopen we richting het Picasso museum maar de rij was zo lang dat we daar wel gaan kijken tijdens een volgend bezoek aan Barcelona. Tegenover het museum ligt het textiel museum en daar konden we "gratis" in met ons museum kaartje van de twee musea van gister. Dus dan gaan we eventjes kijken als echt hollanders. Er was een leuke tentoonstelling met een goede uitleg over de ontwikkelingen van technieken en mode in de textielindustrie.
Niet ver hier vandaan ligt ook een enorm park en de arc de triomphe. We gaan in Parc de la Ciutadella zitten in het gras. Vlakbij is een muziektent waar een paar dames de tango aan het oefenen zijn. En dan vooral het felle voeten werk dat door het hele park galmt omdat ze het op de houten vloer doen. Een geweldig geluid! en erg knap!
In het park is ook een erg grote fontein die we nog even op klimmen en dan gaan we maar weer op een ander bankje zitten.....het leven met al die parken is in Barcelona niet slecht!

's avonds gaan we kijken hoe Casa Batllo eruit ziet als de lampjes er op schijnen. Sprookjesachtig!

vorig verslag

volgende verslag