welkom op www.bolletjeom.nl

Al 12 jaar de wereld rond reizend.... and still going strong!

Jubileum

Barcelona, 21-06-2007

We vieren vandaag ons 5-jarige jubileum dus gaan we 's ochtends gescheiden van elkaar op pad
Jeroen gaat naar het stadion van FC Barcelona en ik hou van hem.....maar nu ook weer niet zoveel dat ik mee wil.......haha

Niet ver van het stadion is nog een Gaudi bouwwerk. Het stallencomplex en de toegangspoort van het zomerverblijf van de familie Guell. Ik zit ruim een uur voor de poort te wachten op de guided toer van 12.15. Maar als er op dat tijdstip niets gebeurd en ik de enige toerist ben begin ik me zorgen te maken. Achter het hek loopt een oud mannetje aan wie ik het ga vragen. Nou, de tours zijn alleen van vrijdag t/m maandag......en het is donderdag. Blijkbaar vind hij me zielig want de poort gaat open en ik mag binnen komen. Daar word ik blij van!!!!!
 

Jeroen heeft ook een top tijd bij het stadion. Je mag hier namelijk ook het heilige gras aanraken, door het hele stadion wandelen en binnenkijken bij de (bezoekers) kleedkamers.
Jeroen en ik hebben afgesproken elkaar te ontmoeten in het park van Palau Reial de Pedralbes. Samen gaan we maar de 2 musea in dit voormalige paleis. Het zijn vooral de ruimtes zelf met de beschilderde muren en plafonds die de moeite waard zijn. Hierna zitten we nog even in het mooie park.
Terug in het oude deel van Barcelona gaan we lunchen met een "menu del dia". Dit is een budgetoptie voor veel eten. De lunch is in Spanje de belangrijkste maaltijd en warm. Over het algemeen bestaat zo'n menu uit 3 gangen en heb je keuze. Meestal zit er ook drinken en brood bij en het kost tussen de €8.- en €12.-
Ons eerste gerecht is Paella. Voor mij de eerste keer dat ik het eet omdat iedereen altijd zei dat het buiten Spanje zelden lekker is. Nou, IN Spanje is het lekker!
Jeroen heeft als tweede gerecht inktvis ringen en ik gehaktballetjes. Voor een toetje hebben we geen plek meer dus nemen we koffie en thee.

Het einde van de middag vullen we met winkelen. Ik heb mijn slippers kapot gelopen dus die moeten vervangen worden.
's avonds dwalen we wat door de straatjes en eten ergens een panini op een stoepje. Lekker mensen kijken.

vorig verslag

volgende verslag

Foto's