welkom op www.bolletjeom.nl

Al 12 jaar de wereld rond reizend.... and still going strong!

WoW MoskoW

Moskou 2-5-2004

De Deen is de vorige avond uitgestapt in Minsk dus we hadden de coupe voor onszelf.
's Ochtends dus op je gemakje je wassen en een kopje thee drinken. Ergens onderweg is de klok weer een uur vooruitgegaan dus we komen aan om 9.00 Moskou tijd (7.00 in ned).

We hebben een grijns van oor tot oor op ons gezicht omdat we er zoveel zin in hebben. Toch maar even afgesproken die naieve blijheid te onderdrukken in het openbaar.
Geld wisselen en pinnen was geen enkel probleem net zoals het reizen met de metro. Alle lijnen hebben kleuren en nummers en die kan je overal terug vinden. Dan is het alleen nog een kwestie van stations tellen en dan gaat het prima. We hebben in de eerste metro rit al een paar prachtige stations gezien.

Na een paar rondjes om het hotel heen gelopen te hebben vinden we een ingang. Je kan aan niets zien dat het een hotel is, geen bord of vlaggetjes; het lijkt gewoon een flat.
Ons Hostel (tramp) zit in het Tourist hotel: 7 gebouwen met 5 verdiepingen en ook hier geen woord Engels of Duits bij de receptie. Na ruim een uur is alles geregeld door een opgetrommelde jongen van Tramp die wel Engels sprak. Hij benadrukt nog eens dat Moskou net zo veilig is als Amsterdam.

We zoeken eerst een plekje om te lunchen en krijgen van de serveerster nog een paar uitspraak lessen terwijl zij haar Engels oefent. Om 14.00 uur staan we oog in oog met de gekleurde uienbollen van de St. Basil kathedraal en met onze voetjes op het Rode Plein!!!! We kijken onze ogen uit en die grijns is weer van oor tot oor.
Het is prachtig weer en we lopen om het Kremlin heen want morgen gaan we binnen kijken. In het Alexander park is het gezellig druk. Of dit altijd zo is of omdat het een feestdag is weten we niet maar het heeft wel sfeer.
We komen langs "de manege" het museum dat een aantal maanden geleden is afgebrand. Ze zijn alweer aan het renoveren maar alleen de buitenmuren staan nog maar. Hier vlakbij ligt ook een groot inernetcafe waar we onze eerste mail versturen.

Via de LP(lonely planet) komen we terecht in een goedkoop eettentje. Je loopt langs een buffet met rauwe producten en dan wordt alles voor je klaar gemaakt op een grilplaat. Het was erg lekker. Na het eten hebben we nog geen zin om naar het hostel te gaan dus maken we een rondje langs alle mooie metrostations. Een 20-ritten kaart kost 4 euro en een rit eindigt pas als je weer boven de grond bent geweest. Wij hebben als echte hollanders met onze metro-estafette het systeem behoorlijk uitgemolken

 vorig verslag

 volgend verslag