welkom op www.bolletjeom.nl

Al 12 jaar de wereld rond reizend.... and still going strong!

De eerste indruk

Barcelona, 18-06-2007

De trein van Girona naar Barcelona doet er ongeveer 1.5 uur over. In Barcelona kopen we een 10 rittenkaart voor de metro en gaan richting ons Hostal. Nog voordat we het hostel hebben gevonden zijn we al onder de indruk van Barcelona.
In dat kwartiertje hebben we al een glimp opgevangen van de Ramblas, de smalle straatjes in het oude stadsdeel en overal de art-nouveau stijl en mooie balkonnetjes. Het hostel ligt op een hoek en is ook al zo'n mooi gebouw met een lift met sierlijk ijzeren hekwerk. In het trapgat is een enorm raam in de vorm van een honingraat. Midden in het gebouw is een klein rond pleintje/luchtgat waarom heen appartementen liggen. Een aantal zijn omgebouwd tot hotelkamers en de andere worden gewoon bewoond door gezinnen.
Wij hebben een kamer zonder eigen badkamer, dachten we, maar dat betekent dus niet dat we een badkamer moeten delen...alleen maar dat die buiten de kamer is. Nou, dat is weer een meevaller! We hebben er een privé sleutel van dus niemand anders kan er in...kan je ook nog je spullen er laten liggen!
De kamer zelf is niet bijzonder groot maar we hebben wel een balkonnetje met uitzicht in het leuke straatje. Niet veel kamers in dit hotel hebben een balkon dus we zijn in ons nopjes. In het "appartement" waar onze kamer in zit zijn nog 4 andere kamers en er is een gemeenschappelijk keukentje.

We gaan de omgeving verkennen en lopen al na 100 meter geheel onverwachts de Plaza Reial op. Een mooi plein met palmbomen, een fontein en prachtige herenhuizen. Op het terrasje laten we Barcelona even op ons inwerken.
We lopen via de Ramblas naar de toeristeninfo en komen ogen en oren te kort. Overal prachtige gevels, art-nouveau etalages en deuren, prachtige uithangborden, levende standbeelden, de bloemenstalletjes, de vogeltjesmarkt, het mozaïek op de vloer van Miro en de straatartiesten.
De toeristeninfo ligt onder de grond bij Plaza Catalunya. We halen een plattegrond en gaan in het park zitten.
Dan duiken we de wijken Barri Gotic en Ciutat Vella in. Een deel van dit oude stuk van Barcelona is ommuurd. We dwalen door smalle straatjes waar het op veel plekken zelfs helemaal stil is! En dat midden in de stad.
We komen langs een immense kathedraal, over pleintjes, langs de synagoge, een zeepfabriekje, een verborgen pleintje. een gitaarbouwer, tapasbarretjes en nog veel meer pitoresk spul.
We steken de Ramblas weer over richting Mercat de la Boqueria. Een markt met heel veel voedsel. De stalletjes zijn volgepropt met lekkernijen.
Hierna gaan we vol verwachting ons eerste Gaudi pandje bekijken. Palau Guell.
Helaas staat het enorme huis in de steigers. Dat is echt jammer want vooral het dak en het interieur zijn de moeite waard en die krijgen we nu dus niet te zien.

 

We wandelen naar het havengebied dat voor de olympische spelen van 1992 een flinke opknapbeurt heeft gekregen. na alle oudheid staan we nu tussen de moderne architectuur. We wandelen wat rond bij de jachthaven en sluiten ons aan bij een groepje nieuwsgierigen bij een superdeluxe en gigantisch jacht. Welke beroemdheid kan zich dit veroorloven??? Punk en Metal galmen van de bovenste verdieping dus het zal geen 60+ zijn.
Het jacht heeft 6(!) verdiepingen en aan de achtersteven zitten 2 speedboten vast die in het niet vallen bij de grote van de moederboot. Wij zijn er van overtuigd dat ons flatgebouw met gemak in dit schip past! En dat is niet overdreven.

's avonds gaan we bij een leuk lokaal barretje eten. De bar staat in het midden, rond om kan je bijna niet lopen. ze hebben 3 tafels en ook achter de bar moet het personeel zijn buik inhouden. vooral rond het deel met het fornuisje.

Ps: we denken dat het luxe jacht mysterie is opgelost....de Rollingstones gaven die week een optreden in Barcelona! en hij voer onder de engelse vlag...dus toch een 60 plusser

Tips
een 10 rittenkaart voor de Metro in Barcelona kost €6.90
1 losse rit kost €1.25
heel Barcelona is 1 zone dus 1 strip per keer dat je onder de grond gaat.

De trein van Girona naar Barcelona kost €5.65 en doet er 1.5 uur over.

Hostal Levante
Bajada de S. Miguel 1
Barcelona
Telefoonnummer: 93 317 95 65
Email: reservas@hostallevante.com
Website: www.hostallevante.com
Prijs per nacht: €56
We betaalde €56.- per nacht voor een tweepersoonskamer zonder badkamer. De badkamer was op de gang maar wel alleen voor ons! dus dat was een meevaller.
De locatie kan niet beter!!!
midden in het oude centrum. nog geen minuut verwijderd van de Ramblas, Plaza Reial en de ommuurde oude binnenstad. Hier zijn de leuke winkeltjes, de restaurantjes, uitgaangs gelegenheden, de bezienswaardigheden en de musea. Er is een Metro station in de buurt en als je tegen een beetje wandelen kan dan kan je zo naar de haven en het stand lopen of naar Casa Batllo en Mira, de beroemde bouwwerken van Gaudi

El Cid
Carrer Ciudad 9
het leuke kleine barretje met goedkoop eten. vooral vriendelijk personeel. er passen maar heel weinig mensen in dus veel toeristen slaan het over. Hierdoor word je als echte speciale gast behandeld. Gewoon een heel schattig zaakje!
www.primer.net/elcid

vorig verslag

volgende verslag

Foto's