welkom op www.bolletjeom.nl

Al 12 jaar de wereld rond reizend.... and still going strong!

vervlogen tijden

Girona, 17-06-2007

Na een super lekker en uitgebreid ontbijtbuffet gaan we de straat op om het oude Girona te ontdekken.
De oude stad ligt deels tegen een heuvel op en er is een groot stuk muur bewaard gebleven waar je over heen kunt wandelen. Het is een hele hoge muur met veel uitkijktorentjes en we zijn al met al bijna 2 uur bezig met het genieten van de uitzichten en alle trappen op en af struinen. Op veel plekken langs de stadsmuur liggen prachtige stukjes park.
Vooral Parc D'alemany's is een klein verscholen paradijsje en hier picknicken we even.

 

De Kathedraal kunnen we niet in omdat de zondagsmis bezig is. Het gebouw is enorm. Het schijnt de breedste gotische kerk ( met 1 schip) ter wereld te zijn. Een hele grote brede trap gaat de heuvel op naar de ingang. We kunnen wel het klooster met de tuin bezoeken en het museum met heilige beelden en een beroemd wandkleed.
De volgende stop is het oude badhuis en hierna duiken we het joodse deel van de wijk in. Tot nu toe waren alle straatjes smal en pittoresk maar het kan dus nog schattiger. De tijd lijkt hier stil te hebben gestaan. Overal zijn steegjes, trapjes en leuke doorkijkjes.
Girona is echt prachtig!

We hebben begrepen dat het de spaanse traditie is om rond 14.00 een uitgebreide warme lunch te nemen ( dit is dus onze eerste keer in Spanje) dus gaan we dat doen.
Er komt brood op tafel met kannetjes olie en azijn en knoflook en tomaat om het brood mee in te smeren. Jeroen heeft een locale worst met in olie gebakken witte bonen en ik heb kipfilet met ham en kaas. Als toetje het in een mintsorbetijsje en dat is verrassend fris.
Aan het einde van de middag lopen we terug naar de Kathedraal om die van binnen te bekijken. Hij is indrukwekkend groot met mooie glas in lood ramen.
In het hotel gaan we even uitbuiken en lezen. Om 20.00 gaan we de deur weer uit voor een terrasje en wat tapas. Het leven is hier niet slecht!
De temperatuur is trouwens ook wel ok. Het was vandaag zo'n 24 graden maar je waaide wel uit je slippers

TIPS
Pension Margarit
www.hotelmargarit.com
2 persoonskamer met badkamer, tv, balkon en ontbijt voor €50 per nacht
goede locatie, vriendelijke mensen, goed ontbijt
ons cijfer :7.5

De entree prijzen van de verschillende musea in Girona liggen tussen de €1.20 en €3.-

Lunch adresje:
L'argada grillrestaurant
Av. Ramon Folch 7
hoofdgerecht € 6.50

diner/tapas adresje:
L'arcada
Ramblas de la llibertat 38
3 tapas= €8.50

vorig verslag

 volgende verslag