welkom op www.bolletjeom.nl

Al 12 jaar de wereld rond reizend.... and still going strong!

spanjemaagden

Girona, 16-06-2007

We gaan naar Barcelona!
We vliegen met Ryanair vanaf Maastricht. Dat was nog goedkoper dan vanaf Eindhoven dus gaan we dat eens proberen. Maar Maastricht is niet naast de deur en ons camperbusje kan maar 90 km/h dus we vertrekken op tijd. Om 8.00 stappen we in de auto in de hoop om voor 11.00 in Beek te zijn. Hier willen we de auto ergens parkeren en dan de bus nemen naar het vliegveld.
We hadden alleen geen rekening gehouden met omleidingen. De A2 was volledig afgesloten van Zaltbommel tot aan Eindhoven. Je kon al eerder de omleiding nemen via Gorinchem/Breda of Tiel/Tilburg.................maar wij moeten even iets afgeven in Zaltbommel dus rijden we door.
Na Zaltbommel werd het een omleiding door de dorpjes. Na een half uur waren we nog geen dorp opgeschoten. Omdraaien dus richting utrecht en de omleiding Gorinchem/Breda nemen. Ook hier weer een joekel van een file en nu beginnen we te beseffen dat het Parkeer-in-beek-en-neem-de-bus-plan niet gaat lukken. Nu is het gewoon hopen dat we de vlucht gaan halen. Om 11.00 zijn we pas in Eindhoven en om 12.00 rijden we de parkeerplaats van Maastricht Airport op. Deze wegomlegging gaat ons dus €37.- aan parkeergeld kosten :-(
We zijn nog net op tijd om in te checken en om 13.25 gaan we de lucht in.
Nog geen 2 uur later landen we in Girona (90 kilometer boven Barcelona). Het is 23 graden en het regent :-(
Een uur later zitten we in de bus naar Girona. Naar Barcelona gaan we pas maandag omdat we voor dit weekend geen accommodatie konden vinden en Girona schijnt ook leuk te zijn.

We lopen van het busstation in 1 keer naar ons hotelletje. De kamer is pima en heeft zelfs een balkonnetje. We doen even een tukje. We zijn moe en ze eten in Spanje toch laar. Om 19.00 gaan we de deur uit. Op het eerste gezicht is het een leuk stadje. Kalm en toch levendig op straat. Uiteindelijk belanden we in een barretje met mooie tegeltjes op de vloer en muren waar we wat drinken en wat tapas eten.
Een heerlijk begin van de vakantie!!

De halve wereld hebben we al gezien maar dit is onze eerste keer in Spanje. En de eerste indruk is helemaal top!

TIPS
Ryanair, goedkoop?!?!?:
Vliegen van Maastricht naar Girona/Barcelona met Ryanair kosste ons €70.25 per persoon inclusief de belastingen.
Maar let op!! die stiekemerds bij Ryaniar weten wel hoe en waar ze hun extra centjes moeten verdienen.
Het meenemen van 1 stuks bagage kost je €9.00. En je mag maximaal 15 kilo mee. Dit zetten ze niet echt ergens overduidelijk neer dus in onze rij zat bijna iedereen erboven omdat met dacht dat 20 kilo mocht. En wat rekent Ryanair per kilo voor overbagage????? €8.-!!!! ( PER KILO!!!!) echt schandalig.
Mocht je nu maar een weekendje gaan en denken slim te zijn door geen bagage in te checken maar gewoon handbagage mee te nemen dan moeten we je waarschuwen.
Wanneer je alleen handbagege meeneemt moet je online inchekcen en dit kost €4.50 per persoon (zucht). overigens word de handbagage ook gewogen en die mag niet boven de 10 kilo uitkomen.
En dan heb je nog het betalen. Dit moet met creditcard en dit kost je €10.- of €12.-
Omdat Ryanair dus vliegt op Girona moet je vanuit daar nog met de bus naar Barcelona. Dit is ter plekke goed geregeld en de bus kost €12.- per enkeltje. De bus naar Girona kost €2.05.
Parkeren op Maastricht Airport is relatief goedkoop ( vergeleken met andere airports). Voor 8 dagen waren we €37.- kwijt. Er stopt ook een bus voor de deur die vanaf Maastricht station komt

 vorig verslag

volgende verslag