welkom op www.bolletjeom.nl

Al 12 jaar de wereld rond reizend.... and still going strong!

Erewan NP

Kanchanaburi, 28 mei 2007

We gaan op een toertje naar Erewan National Park waar de (in mijn ogen) mooiste waterval is van Thailand. Hij is niet enorm hoog of breed maar juist heel veel valletjes achter elkaar.


Er zijn 7 verdiepingen en in een aantal kan je zwemmen. Mijn moeder houdt het bij de derde verdieping voor gezien en ik klim tot het 6de plateau. Hier neem ik snel een frisse duik. Snel omdat het best koud is EN omdat de vissen van je komen proeven.
De wandeling omhoog is zeker een uur en naar beneden is misschien wel sneller maar eigenlijk lastiger. Samen met mijn moeder daal ik af naar de tweede verdieping waar we nog een keer zwemmen en opdrogen in de zon.
Het lekkere van dit toertje is dat we 4 uur de tijd hebben. We kunnen rustig genieten van de uitzichten. Er zijn hier onbeschrijflijk veel verschillende soorten vlinders. En vlak voordat we weggaan komt er een groep aapjes kijken. Er is een heel erg kleintje bij die super vertederend is.

 

Na de lunch gaan we richting de "Death Railway" waar ook een grot is. Hier is nog wel een stuk van de oorspronkelijke spoorlijn met de rails bewaard gebleven. Hier gaan we met de trein een stukje overheen. Als afsluiter van de dag gaan we langs de brug (die we dus gister al gezien hebben).

's avonds willen we iets typisch thais eten voor de opdracht van Nicolaas. Nu eten we sowieso iedere dag Thais maar het is leuker voor de foto als we een fondue proberen. We nemen een "natte" en een "droge" fondue. Eerst komen de onderzetters op tafel en 2 dienbladen met ijsblokjes. Op de mijne komt een terracotta pot met gloeiende kooltjes en daarop een terracotta soeppot. Hier zit al een thaise basis bouillon in. Ik krijg een schotel met verschillende soorten vlees, schaaldieren en groente om een eigen soep te brouwen.
Mijn moeder heeft de droge variant. op het barbeque deel met de gloeiende kooltjes staat een metalen "wok" met daarin een omgekeerde metalen "vergiet". Boven op dit deel met de gaatjes ligt spek zodat er wat vet langs de schaal druipt. Op dit deel moet je stukjes vlees en vis leggen. Onder in de schaal sit een rand bouillon waarin je groente kunt leggen en waar de vlees sappen drupt. Aan het einde van de maaltijd is dat dan ook een lekker soepje geworden.

vorig verslag

volgende verslag

foto's