welkom op www.bolletjeom.nl

Al 12 jaar de wereld rond reizend.... and still going strong!

stoplicht-wereldrecord

Kanchanaburi, 26 en 27 mei 2007

Zaterdag verlaten we Ko Samet. De boot vertrekt op tijd ipv te wachten tot hij 20 pasagiers heeft dus dat is een meevaller. Waarschijnlijk omdat er op het vaste land zeker 20 mensen staan te wachten ( het is weekend). We zijn dus mooi op tijd voor de 10.00 uur bus naar Bangkok. Daar komen we om 13.30 aan.
We willen naar Kanchanaburi en moeten daarvoor naar het Zuid-busstation maar we zijn nu op het Oost-bustation. Het openbaar vervoer doet er zeker 2 uur over dus nemen we maar een taxi. Ook met de taxi komen we gruwelijk in de file te staan en doen over 25 kilometer ruim 1 uur.
We hebben ook het wereldrecord wachten voor een stoplicht verbroken. Na lang wachten stonden we dan eindelijk vooraan bij het stop licht en dus kregen we goede hoop dat er vaart in ons ritje zou komen. Maar we wachten en wachten en wachten. Uiteindelijk heeft het 12 !!!!! ja, 12 ! minuten geduurd voordat we groen licht kregen!

De bus naar Kanchanaburi doet er 2 uur over. In deze bus is de busbediende een duidelijke gevalletje "jongetjesmeisje". Een fenomeen dat in Thailand veel voorkomt en volledig geaccepteerd is.
Want wij nederlanders denken liberaal te zijn maar krijgt een travestiet bij ons een baan op een openbare functie waar hij in zijn mantelpakje mag verschijnen???
In Kanchanaburi nemen we een fietstaxi die ons afzet bij Jolly Frog. Dit guesthouse is een echte verrassing. Het ligt aan de riveir en de kamers liggen rond een mooie tuin met ligstoelen en hangmatten.

Zondagochtend lopen we naar " the bridge on the river Kwai". We hebben ons een beetje vergist in de afstand doordat we hem kunnen zien liggen vanaf het guesthouse. Maar het is ruim 3 kwartier lopen.
Ik loop wat langs de toeristenkraampjes terwijl mijn moeder het WWII museum bezoekt. De gruwelijkheden van de jappanners staan nog in mijn geheugen gegrift dus ik hoef het museum geen tweede keer te zien.
We lopen over "the bridge on the river Kwai". Het is niet de oorspronkelijke brug want die is gebombardeerd. Maar toch blijft het voor ons vreemd om hier te zijn omdat er hier een (verdrietig) stukje familie geschiedenis ligt.
Aan de overkant zit een eethutje dat er prachtig bij ligt maar zo te zien niet veel klanten krijgt. De fried rice is anders wel 1 van de lekkerste die we tot nu toe gehad hebben. Terwijl we proberen bij te komen van de hitte zien we een helblauwe vogel langs vliegen. Dus ik met mijn camera erachter aan. Blijkt het een kingfisher te zijn. Echt prachtig!.

 

's middags gaat mijn moeder naar de tijgertempel en ga ik internetten en doe ik een handwasje. 's avonds laten we ons maar weer eens masseren. Ik ga deze keer voor een zweedse maddage. Erg ontspannend.....als je je erover heen hebt kunnen zetten dat het letterlijk een Full Body massage is.

Tip:
Jolly Frog Backpackers
28 soi china, Meanam Kwea RD
Kanchanaburi
double with bathroom and fan 200 baht ( = €4.40). Er zijn ook drijvende hutjes en kamers met airco.
Het is prachtig gelegen aan de River Kwai rond een mooi onderhouden tuin met hangmatten en ligstoelen. Het restaurant heeft een zeer uitgebreide kaart en is (zelfs voor thaise begrippen) spot goedkoop...en zelfgebakken brood!
Jolly frog komt in mijn guesthouse top5!!
www.jollyfrog.net

 

vorig verslag

volgende verslag

foto's