welkom op www.bolletjeom.nl

Al 12 jaar de wereld rond reizend.... and still going strong!

zon zee en strand

Ko Samet, 23+24+25 mei 2007

Samenvatting Dag 1 op een Thais Eiland:
zwemkleding aan doen, snorkel mee, goed insmeren en in de schaduw van een boom gaan liggen met een goed boek. Regelmatig "afkoelen" in water dat de temperatuur heeft van een half uur oud bad..... en weer opdrogen.
Aan het einde van de dag het halve eiland over gewandeld en 's avonds op het strand gegeten.

 

Samenvatting Dag 2: Lezen in de schaduw van een boom, zwemmen, insmeren etc etc etc
's avonds heel extreem luxe gegeten. Een grote schotel met 4 tigerprawns, 8 st jacondschelpen, heel veel kokkels en maiskolf en gepofte aardappel. Alles van de BBQ.
Ik wist nooit of ik kokkels en St. Jacobsschelpen wel lustte maar voor €8.- kan je het nog eens proberen. En ik kan melden dat het heel erg lekker is. Ook al was ik de hele avond misselijk omdat ik veel te veel had gegeten (ook nog een brownie als toetje )

Dag 3: We hebben een boottochtje geboekt in de hoop wat te kunnen snorkelen. Echt geweldig is de snorkel stop niet. Een beetje raar zelfs. Bijna geen koraal maar wat er is is wel enorm groot. De vissen zijn niet tal of kleurrijk maar ik zie wel een krab en een mureen.
Voor mijn moeder is het de eerste keer snorkelen en ze vind het erg leuk.
De lunch aan boord is erg goed. Kipspiesen van de BBQ, gebakken rijst en vers fruit. Daar waren we al tevreden mee en toen kwamen ze met de enorme spiesen garnalen, schelpdieren en inktvis! Iedereen heeft zich helemaal vol gegeten en toen was er nog over.
Na de lunch gaan we vissen met een plastic flesje met daaraan een lang stuk visdraad, een loodje en een stukje inktvis als aas. De bemanning vangt de ene na de andere vis maar wij niets. Hierna varen we langs de ruige westkust van het eiland en zie ik een hornbill vliegen.
Vlak voor het einde van de trip stoppen we bij een soort "fishfarm"van het ministry of fishery. Wat de bedoeling ervan is is me niet duidelijk. Er zijn te veel soorten vis om kweek voor de consumptie aannemelijk te maken maar de dieren zijn ook veel te groot om gefokt te zijn om uit te zetten. In 1 bassin zitten 3 grote luipaardhaaien, 5 hele grote groene schildpadden en blacktip reefsharks. Verder hebben ze heel veel soorten kleurrijke vissen en enorme baarsen ( geloof ik). Leuk om te zien allemaal.....maar of het verantwoord toerisme is??????
Ik zie ze liever vrij rond zwemmen met als risico dat ik ze nooit te zien krijg dan deze vertoning in hele kleine basins
Terug bij Tok's laten we ons op het strand masseren, Heerlijk ontspannend

Tip:
New Happy boat tour
toertje van 11.00 tot 16.30 waar je gaat snorkelen, vissen, rondje eiland en een goede lunch. ( 400 baht= €8.80)

vorig verslag

volgende verslag

foto's