welkom op www.bolletjeom.nl

Al 12 jaar de wereld rond reizend.... and still going strong!

reisdag

naar Ko Samet, 22 mei 2007

Gister hebben we na lang beraad besloten niet naar Ko Chang maar naar Ko Samet te gaan. Dat is vanaf Pak Chong te doen in 1 dag en Ko Chang niet.
We krijgen om 8.00 een gratis dropoff bij het busstation. De luxe touringcar doet er 2.5 uur over naar Bangkok (de trein 4 uur).
Voor de bus naar Ko Samet moeten we naar een ander busstation. Dit is te doen met het openbaar vervoer maar dan komen we in tijdnood. We nemen een taxi en die doet 3 kwartier over de 20 kilometer. We zijn mooi op tijd voor de bus van 13.00.
Om 17.00 komen we aan bij de pier. De boot vertrekt pas als er 20 pasagiers zijn. Om 18.30 is dit nog niet het geval dus betalen we allemaal wat bij omdat we voor het donker willen aankomen. De boot doet er een halfuurtje over en we zien de zon onder gaan.

 

 

Op het eiland stappen we in een pick-up die langs de accommodaties rijd.
Halverwege komen we bij een slagboom waar buitenlanders entree moeten betalen want dit is een National Park. Dat er niets beschermd word en alles volgebouwd is met toeristen accommodatie doet er niet toe. En als klap op de vuurpijl is de entree ook nog eens verdubbeld. Zelfs de buitenlanders in onze pick-up die hier vorige maand nog waren stonden met hun ogen te knipperen.
Ko Samet op mogen kost 400 baht pp ipv 200 baht ( €8.80 ipv € 4.40)

We laten ons afzetten bij Tok's en nemen een bungalotje op de heuvel. Gelijk springen we onder een lekkere koude douche want we plakken aan alle kanten.
We eten op het strand, lekker met je voeten in het witte zand aan de Pad Thai!
Dat maakt zo'n reisdag weer helemaal goed!

 vorig verslag

 volgende verslag