welkom op www.bolletjeom.nl

Al 12 jaar de wereld rond reizend.... and still going strong!

Bambooboot

Yangshuo, 07-06-2004

Het is vandaag weer vroeg! Om 8.00 staan we helemaal klaar voor een fietstocht over het platteland. Ji Fan is onze gids voor vandaag. We huren fietsen en rijden het stadje uit. Het is hiet prachtig groen. Overal zijn rijstvelden en bosjes bamboo. De rare bergpieken zijn overal en wij zijn helemaal gelukkig. We zijn eindelijk in de natuur en het is stil om ons heen.
Na een uurtje komen we bij een riviertje waar we met fiets en al op een bamboovlot stappen. Lekker anderhalf uur dobberen en af en toe een watervalletje af.

We fietsen naar de Budha caves en besluiten die voor later te bewaren. We willen namelijk de moonhill beklimmen. Een uurtje later staan we onder het vreemde gat in de berg. De klim naar boven was ook weer prachtig. We zien heel veel grote vlinders en kikkertjes zo klein als klein al het topje van je pink. Boven zijn twee kinderen dus we geven vingerpoppetjes weg. Ze vinden het prachtig en gaan gelijk op in hun spel.

Bij de zus van Ji Fan krijgen we een heerlijke lunch. We eten o.a. gevulde bloemen van de pompoenplant. Het ziet er prachtig uit en is heerlijk.
Aan het eind van de middag fietsen we een dorpje binnen en kopen wat water. We hebben vandaag voor het eerst in weken weer zon dus het is knap heet. Voor we het weten zijn we aan het helpen met het engels huiswerk van twee meisjes! We maken ook nog een klein jongetje blij met een speelgoed autotje( die we vorige week hebben gewonnen). Hij liep rond met een touwtje aan een plank met 3 wielen. Dat was over van zijn vorige auto.
Op het laatste stukje terug zien we een paar vrouwen die met hun waterbuffels naar de rivier gaan om ze te laten zwemmen. We konden ze ook aaien en dat voelt ongeveer als een varken met harde stekel haren. We hebben een echte top dag achter de rug.

Tip
Fawlty Towers hotel
Pantao road 32
Yangshuo
www.yangshuo-fawltytowers.com
kamers tussen de 2 en 8 euro per nacht.

Gids Ji Fan
Ze is echt een hele leuke gids en ze weet veel te vertellen.
je kunt haar vinden bij hotel fawlty Towers of bellen
(0)13647832485

 vorig verslag

 volgende verslag