welkom op www.bolletjeom.nl

Al 12 jaar de wereld rond reizend.... and still going strong!

naar Pak Chong

Pak Chong, 20 mei 2007

Zondags wandelen we om een uur of 10 richting station want rond 11.00 zou er een trein richting Pak Chong vertrekken. Die trein blijkt 10 keer duurder dan de trein die om 13.00 vertrekt dus wachten we daar op.
Tijdens het wachten ontmoeten we 2 Nederlandse meisjes die ook een safari willen doen in Khao Yai NP en met hen kletsen we de tijd vol.

Voor 23 baht(=50cent) hebben we een zitplek in de derde klas. Dat is dus een houten bankje. Omdat het zondag is is het erg druk in de trein maar gelukkig vinden we nog een zitplek. We raken in gesprek met een jongen die ons wat thais leert terwijl hij zelf overal het engelse woord van vraagt. We krijgen zijn foto's van de familie te zien en ik ben blij dat ik ook mijn fotomapje te voorschijn kan toveren. Het is zo gebruikelijk in Azie om een stapeltje familiefoto's bij je te hebben en je kunt op die manier ook de tijd mooi doden. Hij vond mijn foto van een overvol nederlands strand erg raar.
Ook tijdens deze trein rit lopen er de hele tijd mensen met etenswaar te leuren. Dus omkomen van honger of dorst is lastig in een thaise trein. Maar vandaag zat er unieke handelswaar tussen......een vrouw verkocht orchideeën!!! Zeker voor de mensen die een bloemetjes vergeten waren ;-)

Om 16.00 komen we aan en op het perron staan 2 lodges te touten. Helaas zit wildlife Safari's er deze keer niet bij dus gaan we met Greenleaf mee. ( samen met de 2 nederlandse meisjes). Pak Chong heeft zelf geen accommodatie vandaar dat je mee "moet" met een safari organisatie.
Het guesthouse van Greenleaf ligt 7.5 kilometer buiten het stadje. 10 minuten na we zijn ingechecked kunnen we een gratis lift krijgen terug naar Pak Chong om de avondmarkt te bezoeken. Hier kan je de gekste dingen eten maar wij durven dat niet echt. Dus kopen we bij 5 verschillende stalletjes iets wat we wel durven en zoeken een zitplekje.
Om 20.00 zijn we weer terug bij het guesthouse en hebben een leuk gesprek met een Israeli dit tijdens zijn safari die dag een beer heeft gezien ( heeeeel uitzonderlijk!)

TIP:
Greenleaf Guesthouse & tour
52 Moo 6 Tanarat road
Pak Chong
www.greenleaftour.com
kamer met fan en badkamer 200 baht (4.5 euro)
1 day tour in Khao Yai NP 1200 baht
1.5 day tour 1400 baht

vorig verslag

volgende verslag