welkom op www.bolletjeom.nl

Al 12 jaar de wereld rond reizend.... and still going strong!

prive zwembad

Ayutthaya, 19 mei 2007

Zaterdag hadden we het plan om even naar Lopburi te gaan om daar de tempels en de stad-apen te kijken maar ik ben moe en heb nergens zin in. Het is nog vroeg en nu al warm. Ik heb nu al zin in verkoeling dus ga ik eens vragen of we ergens kunnen zwemmen. We worden doorverwezen naar het luxe Autthaya Hotel.
Een beetje ongemakkelijk stappen we de luxe lobby in terwijl 4 man sterk bij de receptie gaat staan en ons buigend begroet.
Voor 70 baht ( 1.50 euro) mogen we gebruik maken van het zwembad. We gaan dus de spullen halen en trekken iets netters aan.
Het zwembad is buiten maar op de tweede verdieping. We lopen langs wat kamers die er luxe uitzien terwijl het tapijt onder onze voeten veert. Het zwembad hebben we vrijwel de hele dag voor onszelf.

Rond 12.00 hebben we trek dus kleed ik me netjes aan en ga bij de receptie vragen wat mogelijk is. Voor 150 baht mogen we gebruik maken van het buffet. Dat is 200 minder dan de gasten van het hotel betalen en het dubbele van wat wij normaal uit geven.....maar we zijn nu toch helemaal in de luxe vakantie stemming door ons privé zwembad dat we het er eens lekker van nemen.
Ze hebben geweldige salade en sushi! en natuurlijk ook allerlei thaise gerechten waaronder toetjes. Eindelijk waag ik me er eens aan. Ik laat een kommetje vullen en krijg een op kikkerdril lijkende gelei, zwarte vierkante gelei blokjes, groene sliertjes gelei, roze bolletjes gelei en gele blokjes. Hierover gaat siroop en kokosmelk.
Vies is het niet maar opeten is me ook niet gelukt. Gelei is gewoon een raar spulletje. Die gele blokjes bleken zoete aardappel te zijn en aan de zwarte geleiblokjes zat een vissmaakje.

's middags weer bij het zwembad gelegen en echt ongelooflijk verbrand terwijl we ingesmeerd hebben en alleen in de schaduw hebben gezeten :-(

tip:
het zwembad van Autthaya Hotel (70 baht)

vorig verslag

volgende verslag