welkom op www.bolletjeom.nl

Al 12 jaar de wereld rond reizend.... and still going strong!

drap uit de kraan

Ayutthaya, 17 en 18-05-2007

Donderdag hebben we niet veel gedaan. Uitgeslapen, was ingeleverd, een klein handwasje gedaan ,internetten, eten, lezen en meer van dat soort dingen.

Om nog even terug te komen op dat handwasje.....Ik wil nooit mijn ondergoed inleveren bij de was omdat die meestal met de hand word gedaan en ik wil dat iemand anders niet aan doen. Dus de flexibele universele stop gaat in de wastafel en ik laat hem vol lopen. Het water is licht grijs maar ach, Tot ik ga uitspoelen en een enorme zwarte vlek zie in een witte onderbroek! Komt er gewoon zwarte drap uit de kraan!!!! Ik heb gelijk maar weer afgeleerd om na het tandenpoetsen mijn mond om te spoelen met kraan water :-(

oja, 's middags hebben we nog een manicure gehad. Echt helemaal niets voor mij om met gelakte nagels rond te lopen...hahaha

Vrijdag gaan we weer de toerist spelen. We huren een fietsje en maken ons op voor een hete dag tempels kijken. Heet??? jaja!!! De zon is er! En het is dus gelijk snoeiheet maar nu kunnen we eindelijk eens de mee gezeulde zonnebrandcrème gebruiken.
Ayutthaya is de oude hoofdstad van Siam en er zijn veel tempels bewaard gebleven. Ze hebben hele andere vormen dan de huidige tempels. Het lijkt meer op Angkor Wat met torens in lotusbloemvorm en veel stupa's/ shedi's.

 

Ik vind het lastig om dit allemaal te omschrijven. Wat is er nu boeiend aan een beschrijving van ruines?
Daarnaast maak ik vast enorme geschiedkundige fouten en vol enthousiasme zit ik ook niet want ik zie ze voor de tweede keer. Ik vind het echt jammer dat je het gevoel van een "eerste keer" nooit meer opnieuw beleefd. Maar goed, het is nog steeds wel leuk om de ruines te bekijken en lekker te fietsen door dit groene deel van de stad. Want ook deze keer kan ik niet zeggen dat ik het "normale" deel van Ayutthaya charmant vind.
Het backpackers hoekje is gezellig en schoon maar weer verbaasd het me dat de stad zoveel smeriger is dan Bangkok of Chiang Mai.

Terug naar het fietstochtje...halverwege de dag krijgen we honger maar volgens de kaartjes en de LP kan je in de buurt van de ruines nergens iets eten. Dat lijkt me stug dus ik vraag het de tourist police en die verwijst me naar een rij eettentjes aan het vijvertje in het park. Een pracht locatie met veel keuze.....en het is er uitgestorven! Wat natuurlijk niet vreemd is als het op geen kaart vermeld staat. We worden als ere-gasten vermaakt en hebben de hele lunch een gesprek met het bediend personeel. Even is er hele grote paniek omdat uit de lucht een salamander naast ons op de tafel valt ( werd achterna gezeten door een kat).
Het is ons niet precies duidelijk wat er mis is met salamanders maar ze schijnen heeeeel eng en vies te zijn.
In de middag fietsen we een stukje buiten de stad langs ruines die niet eens vermeld worden en zien we meer van het gewone leven. De hitte en de inspanning van het fietsen breekt me op een gegeven moment helemaal op dus gaan we snel naar huis. Lekker onder de koude douche en dan onder de fan een boek lezen.

vorig verslag

volgende verslag

foto's