welkom op www.bolletjeom.nl

Al 12 jaar de wereld rond reizend.... and still going strong!

treinathon

Chiang MAi naar Ayutthaya, woensdag 16 mei.

De wekker gaat alweer akelig vroeg. Het valt niet mee, dat vakantie vieren ;-)
Om 5.45 staan we een tuktuk richting station te regelen. Als het goed is gaan we 12.5 uur in te trein zitten om in Ayutthaya te komen. En 12 uur is lang, zelfs als je het wel gewend bent. De tijd is het beste door te komen als je het opdeelt in blokjes. Blokje-uit-het-raam-kijken, blokje-lezen, blokje-slapen, blokje-eten, blokje-muziek-luisteren....en dit blijven herhalen.
Het landschap is prachtig en onze medereizigers vriendelijk en rustig dus we hebben niet veel te klagen. Behalve dat de 3de klas bankjes je na een uur of -tig wel een houten kont geven.

Vol verwachting beginnen we dan ook vanaf 18.00 station te spotten want we willen Ayuthhaya station natuurlijk niet missen. Om 19.00 zetten we de rugzakken alvast klaar want officieel komen we over 10 minuten aan. Medereizigers vragen waar we heen gaan en slaken verontrustende kreten. Ze gaan op zoek naar de trein bediende en komen terug met het volgende bericht:" 2 o'clock 20 minutes".
Shit, nog 2.5 uur dus! Dan komen we laat aan!
Uiteindelijk valt het allemaal nog mee en komen we om 20.45 aan. En dan opzoek naar een slaapplek. Ik loop maar direct naar Ayuthaya Guesthouse wat ik al ken en toen tevreden over was.
Ietwat gaar duiken we ons bed in.

TIP
Ayuthaya Guesthouse
Naresaun rd
Ayutthaya
2 persoonskamer met Fan en gedeelde badkamer is 200 baht (4.50 euro). kamers zijn in een voormalig huis. ligt naast leuke terrasjes maar heeft er zelf geen. hierdoor kan je stil slapen. De 400 baht kamers met airco zijn heel mooi.
ze hebben een mooi betaalsysteem. je schrijft zelf in een boekje wat je gebruikt en drinken mag je zelf pakken. eten en drinken is goed en niet duur en de fietsen zijn ook van goede kwaliteit (50 baht per dag= 1.12 euro)

vorig verslag

volgende verslag