welkom op www.bolletjeom.nl

Al 12 jaar de wereld rond reizend.... and still going strong!

kookcursus

Chiang Mai, maandag 14 mei

We worden bij ons guesthouse opgehaald voor de kookcursus met een Sawnthaew. Dat is een Pick-up truck met twee bankjes aan de zijkanten en een dakje ( zoals de Bemo in Indonesie). De kookcursus start op de markt waar we de andere cursisten en de kooklerares ontmoeten. En Nokkie blijkt echt heel erg prettig gestoord. Adrem en geestig.
We krijgen uitleg over de groenten, curry-pasta's en fruit.
Bij de kookschool aangekomen mogen we aangeven welke gerechten we willen maken want je mag iets afwijken van het standaard menu.

 

We beginnen met Pad Thai. Een noodle gerecht met kip, tofu. tauge, ei, pinda en limoensap. Echt erg lekker.
Nadat we ons maaksel hebben opgegeten gaan we aan de slag met loempiaatjes. Eigenlijk valt het rollen wel mee. Ze lukken in ieder geval erg goed. Gelijk daarna maken we een garnalen-cocos soep en dan eten we beide gerechtjes op. Uit voorzorg eet ik maar de helft want we moeten nog 3 gerechten maken.
Een groene curry die echt heel erg lekker is en dan ga ik Massaman Curry maken en mijn moeder kip met cashew noten. En dat is een heel spectakel want de vlam moet in de pan!
Een leuk foto moment.
En daarna moeten we het natuurlijk ook allemaal weer op eten
Iedereen hangt uit te buiken maar we moeten ook nog Mango met Sticky Rice maken en een zoute kokossaus. Daarover heen gaan lekker knapperige korreltjes en dat blijken gefrituurde zaadjes van de taugé te zijn.

Met een zere buik van het vele eten en het harde lachen om Nokkie verlaten we aan het einde van de middag de kookschool. Wij hoeven vanavond niet meer te eten!
Op weg naar het guesthouse barst er een ongelooflijke bui los en de straten veranderen in rivieren. Het is pootjebaden naar de kamer

's avonds moet er nog vervoer enzo geregeld worden. We denken heel naïef dat we gewoon de nachttrein naar Ayutthaya kunnen nemen want tussen Bangkok en Chiang Mai is 1 spoorlijn, Ayutthaya ligt daar aan en vanuit Bangkok gaan 3 nachttreinen.
Zoals ik al zie....we zijn naïef. Vanaf Chaing Mai is maar 1 nachttrein en die is om onduidelijke redenen 2x zo duur. andere treinen lijken niet te stoppen of midden in de nacht terwijl je alleen maar kunt zitten. We komen op een punt dat niet alleen wij het niet meer snappen maar ook het meisje van het toerburootje niet meer.
Ik ga met haar op de motor naar het treinstation.
Er is inderdaad maar 1 nachttrein ( die dus veel duurder is dan die vanuit Bangkok) waarmee we om 2.30 's ochtends aan zouden komen! Overdag gaan er ook treinen maar voor de goedkope mag ik geen kaartje kopen want "local train!" en de meneer is erg stellig. Afijn, we hebben een treinkaartje voor overmorgen. Derde klas zitten, vertek om 6.45 en aankomst om 19.12 voor 221 Baht ( 4.97 euro)
Voor morgen boeken we bij de lieve en zeer behulpzame dame van het toerburootje een dagje olifanten enzo

vorig verslag

volgende verslag