welkom op www.bolletjeom.nl

Al 12 jaar de wereld rond reizend.... and still going strong!

nijverheid

Chiang Mai, zondag 13-05-2007

Voor het eerst sinds we op pad zijn hebben we goed geslapen. Natuurlijk regent het weer dus gaan we parapluutjes kopen, dat is toch lekkerder dan broeien in plastic poncho's
Bij een toerburootje regelen we een kookcursus voor morgen en krijgen we een erg goede deal voor een middagtoertje. Met een auto en prive chauffeur langs de ambachtelijke route voor 150 baht ( 3.38 euro). Normaal zijn die toertjes 600 baht pp.
Je kunt de route ook zelf met een brommertje doen of desnoods op de fiets maar met paraplu-weer zeggen wij geen nee tegen een auto.

Stop 1 is een winkel met katoen en zijde.
Stop 2 bij een houtsnijwerkplaats. Hier maken ze enorm gedetailleerde afbeeldingen uit grote vlakken hout die je als wandversiering kunt ophangen. De meest kunstige kosten rond de us$ 7.000 en daar zit 9 tot 14 maanden werk in.
Stop 3 is een sieradenfabriek waar we kunnen zien hoe alles handgemaakt wordt vanaf het kleinste priegeldingetje. De producten in de showroom zijn echt heeeel erg mooi. Mijn moeder koopt een zilveren ring met een safier omringd door zirkoniatje. Echt prachtig en voor een bedrag waarvan ik net mijn roestvrijstalen ring met glassteentje heb gekocht in NL.
Stop 4 is bij de papieren parasolmakerij. Het is vooral knap hoe het hele geraamte van bamboe gemaakt word en ook de schilderingen er op zijn kunstig.
stop 5 is bij de zilverwerkplaats waar ze voorstellingen timmeren en kloppen in grote panelen.
Stop 6 ( de laatste) is bij een lakwerkfabriek. Hier worden bamboo en houten doosjes voorzien van heel veel lagen zwarte hoogglans lak ( een hars soort uit een boom die in noord thailand groeit) en dan versierd met delicaat handschilderwerk, bladgoud of eierschilletjes

 

' s avonds lopen we rond op de zondagmarkt en proeven allerlei kleine hapjes bij de eetstalletjes. een paddestoelen ommeletje in een bananenblad, mango met sticky rice, kipstokjes met een sausje, sushi, kwartel eitjes en zoete bruine plakrijst.
Als de regen echt te erg wordt duiken we een internet cafe in.

vorig verslag

volgende verslag