welkom op www.bolletjeom.nl

Al 12 jaar de wereld rond reizend.... and still going strong!

night Bazaar

Chiang Mai, zaterdag 12-05-2007

Het was vannacht rustig in de trein dus we hebben heel aardig geslapen. Gister hebben we ons door de super vriendelijke treinstewardess tot een ontbijtje laten overhalen. Er word nu dus een tafeltje gemaakt en er staat koffie en thee klaar. Het ontbijt is vrij bizar: clubsandwich, plakjes annanas en koude frietjes ?!?!?
Maar het is toch best lekker en het voelt als echte vakantie verwennerij. In de trein uit je bedje stappen en terwijl je ontbijt krijgt geserveerd bouwt iemand anders je bedje weer om tot een bankje.
Met de nachtbus zouden we nu al in Chiang Mai geweest zijn maar de trein doet er nog wel een paar uur over. En eigenlijk is dat wel zo leuk want je komt door een prachtig groen landschap met rijstvelden en kleine dorpjes. Ik ken dit stuk nog niet en voor mijn moeder is het de eerste blik op het platteland leven van Thailand.

 

Ongeveer 5 minuten voordat we aankomen in Chiang Mai begint het weer te gieten. Omdat we niet drijfnat willen worden met al onze spullen sluiten we een acceptabele deal met een minibusje en laten ons afleveren bij Little Home Guesthouse.
Na een uitgebreide douche en een handwasje gaan we de straat op richting de night bazaar maar het is pas achter in de middag dus we zijn veel te vroeg. We doden de tijd in een barretje en mijn moeder gaat voor een voetmassage (die zijn mij veel te pijnlijk)

De nigt bazaar zijn straten en straten vol kraampjes met prulletjes en eten. Maar die prulletjes zijn prachtig en spotgoedkoop dus wordt je er knap hebberig van.
We kopen twee kleine schoudertasjes om onze portemonnee in te doen als we geen broekzakken hebben (best vaak). Bij een pleintje eten we 3 kleine gerechtjes die erg lekker waren. viskoekjes, gebakken rijst met garnalen en speciaal op mijn verzoek gemengde roerbakgroente met heel veel muisoorpaddestoel!
In het luxe deel van de nightbazaar word ik helemaal verliefd op 3 schilderijtjes van een schattig monnikje.
En als je echt verliefd bent moet je ervoor gaan zegt men altijd .......
Dus ik loop de komende weken te zeulen met 3 schilderijtjes! En ik heb het meisje die ze maakt heeeeel gelukkig gemaakt, ze huppelde er van!
Moe maar voldaan storten we in ons bedje

tip
Little Home Guesthouse
Kotchasaran Rd, Soi 3
Chiang mai
centraal gelegen ,vlak bij de het oude deel, Ruime nette kamers!
2 persoonskamer met badkamer die ook werkelijk een warme douche heeft! en balkonnetje voor 300 baht ( ongeveer 6.75 euro)

vorig verslag

volgende verslag