welkom op www.bolletjeom.nl

Al 12 jaar de wereld rond reizend.... and still going strong!

Fiets en slang

Bangkok, 11-05-2007

Afgelopen nacht hebben we beide alweer nauwelijks geslapen. De eerste paar uur vond ons lichaam dat het nog geen avond was en lezen hielp ook al niet. Toen was er teveel herrie en dat bleef zo toen Maria sliep (ik?, ik snurk niet!!)
De wekker ging om 6.15 en om 7.00 stonden de tassen in de opslag en gingen we op zoek naar een taxi. Zo neem je nooit een taxi en zo 2 in 2 dagen! Maar Recreational Bangkok Biking ligt op zeker 40 minuten rijden en midden in een woonwijk.....dat gaan we met het openbaar vervoer nooit voor elkaar krijgen.

Om 8.00 vertrekken we met onze gids Moon op fietstocht. Dit is een Nicolaas-opdracht voor Frank en Martine maar het leek me altijd al leuk om eens zo'n fietstochtje te doen. Ze nemen je dan mee door het Bangkok waar geen toerist komt. Het eerste kwartiertje fietsen we door het drukke verkeer totdat we in een wijk staan waar heel rijk en heel arm letterlijk naast elkaar wonen. De bewaakte luxe appartementencomplexen naast hele kleine 1 kamer bouwseltjes van schrootjes en golfplaten. We fietsen door steegjes die amper een fietsstuur breed zijn en kijken zo bij iedereen naar binnen. De mensen vinden het alleen maar prachtig. Overal worden we begroet en moeten we zwaaien en handjes geven aan de kinderen. 
We kijken eventjes bij het kleuterschooltje en bij een fruitkarretje. Ik dacht al het fruit uit deze regio wel te kennen maar Longan is nieuw voor me. Van buiten lijkt ie ietsje op een Lyche en van binnen een piezeltje op een mangosteen met een vleugje pomelo.
Ik vind hem erg lekker!  

 


Via een spoorlijntje fietsen we langs de rivier naar een stijger waar een bootje op ons ligt te wachten. Maar eerst krijgen we wat te drinken en zoute maischipjes die we allebei lekker vinden.
Met de longtailboot worden we met fiets en al de rivier over gezet en zo belanden we in een super groen gebied. Zo sta je in Bangkok en 5 minuten later sta je er buiten en in een deel dat om (voor mij) onduidelijke redenen nooit aangeraakt is door productontwikkelaars.
Het is hier heel drassig en volop in gebruik voor fruitteelt. We fietsen over de betonnen paden die op palen staan en zo breed zijn als een fietspad.....maar hier lig je wel gelijk een meter lager in de blubber als je van het fietspad afwijkt dus het is oppassen geblazen.   
Er is geen weg te bekennen in dit gebied dus de rust en stilte is indrukwekkend.
Bij een groot park krijgen we een zak visvoer en in de vijver zijn echt heel veel karpers en meervallen blij met onze komst. Maar er is ook een hond die het geweldig vind. Kwispelend staat ie met zijn neus vlak boven het water in de opengesperde vissenbekken te kijken.
Bij een echt thais eethuisje krijgen we Pad thai. We zitten op stenen bankjes voor iemands huis tussen de potten, pannen, wastobbes en kinderspeelgoed.
We rijden richting rivier en ik wil graag nog een foto maken voor het Fietstochtje opdracht. Ik sta op zo'n smal paadje mijn camera te pakken als ik in mijn ooghoek een slang in de boom zie!
En ik ben lichtelijk panisch voor slangen maar blijf redelijk kalm want ik zie weer eurotekens ;-)
Nicolaas heeft namelijk ook een slangen-opdracht! Dus koelbloedig neem ik een foto van dit gifgroene boomslangetje.
We steken de rivier weer over met een bootje en het verschil is enorm. Zo fiets je in het groen en zo steek je even door via de parkeergarage van de Tesco naar een tempeltje.

We hebben een leuke fietstocht gehad! We zijn zo'n 4.5 uur op pad geweest en hebben best mazzel gehad met het weer. De eerste helft regende het net niet hard genoeg voor een poncho en alleen het laatste uurtje was een beetje afzien omdat de zon doorkwam en het dan net is of je fietst in een stoombad (het regent al dagen in Bangkok)
Na het fietstochtje gaan we terug richting guesthouse. Ik zie nog een TNT brommer maar was veel te laat met mijn camera anders had ik 3 opdrachten in 1 dag kunnen doen
We eten 's avonds even snel wat van de straat en om 20.00 staan we met de rugzakken op bij de locale bushalte. Gelukkig is het net even droog.
We komen ruim op tijd aan bij het treinstation en ons bedje wordt net opgemaakt. Deze trein is toch weer anders dan de slaaptreinen die ik ken qua indeling. Hier hebben ze links en rechts van het gangpad 2 bedden. Het benedenbed is het omgebouwde zit deel en echt erg breed. We kunnen er met gemak allebei op zit/liggen terwijl we de eerste uren uit het raam kijken. Om 23.00 verhuis ik naar mijn bovenbed

tip:
Recreational Bangkok Biking
www.bangkokbiking.com
van de nederlander Andre Breuer. Fietstochtje kost 1000 baht= ongeveer 22.50 euro pp
inclusief drankjes, snakcjes en lunch.
Voor een Backpacker misschien niet spotgoedkoop maar wel iets wat je zelf echt niet op eigen gelegenheid kunt doen. het is erg leuk en zijn geld waard.

vorig verslag

volgende verslag

foto's