welkom op www.bolletjeom.nl

Al 12 jaar de wereld rond reizend.... and still going strong!

Fawlty Towers

Yangshuo, 06-06-2004

Gister werden we om 5.00 wakker gemaakt omdat we om 6.00 van de boot af moeten. Dit schijnen normale tijden te zijn voor Chinezen maar zij gaan dan ook om 21.00 naar bed ?!
Ietwat verdwaasd lopen we door Yishang. We nemen een taxi richting het treinstation en krijgen de tip om de trein te nemen naar Luizhou en vandaar de bus naar Guillin en Yangshuo. Dit blijkt inderdaad het snelst en goedkoopst. We hebben nog een paar uur tot de trein vertrekt. Op de markt kopen we een bos lychee's en een meloen. We zijn al helemaal ingeburgerd want we hebben een plastic-thee-jampotje-met-zeefje-en-handvat. Dus er moet extra groene thee gekocht worden.

In de trein hebben we gezellig zitten kletsen met wat chinezen en 16 uur later stapten we weer uit. Voor de verandering is het 6.00 's ochtends(?!?) Dat reizen is echt geen vakantie :-)
Na een half uur lopen komen we bij het bus station waar we een kaartje naar Guillin willen kopen. Het antwoord is nee. Terwijl de lonely planet en de borden zeggen dat het moet kunnen. Na veel gedoe komen we erachter dat de ochtend bussen vanaf een ander station vertrekken. We nemen de taxi en kunnen zonder probleem een buskaartje(4 euro pp) krijgen. Om 8.00 zitten we in een superdeluxe touringcar waar we een flesje water en een krantje krijgen. Na ruim 2 uur zijn we in Guillin. Hier moeten we de bus zien te vinden naar Yangshuo en dat gaat lekker vlot. 1.5 uur later worden we gedropt bij de rotonde. We willen naar Fawlty Towers hotel omdat we er goede berichten over hebben gehoord. Helaas hebben we het adres niet. Geen propleem. De eerste persoon die ons aanspreekt is van Fawlty Towers. We wanen ons in de 7de hemel. We hebben voor het eerst in 1.5 maand een 2 persoonsbed! Deze kamer heeft een bad en een douche, een westers toilet (!!!), handdoeken en wc-papier......En is de goedkoopste overnachting tot nu toe!

De omgeving is werkelijk prachtig met de rare pieken van het karstgebergte. Het dorpje is een beetje toeristisch maar dat is eigenlijk ook wel leuk. We zijn vooral blij uit de hoogbouw weg te zijn. We slenteren de middag wat rond en gaan 's avonds mee met een tour.

Om 19.30 moeten we verzamelen en worden we met een busje uit de stad gebracht naar een klein dorpje aan het water. We gaan zien hoe de locale bevolking met behulp van aalscholvers vis vangt! De visser staat op de boot met een grote mand voor zich. Voor op de boot hangt een grote lamp waaronder de aalscholvers zwemmen. Ze hebben een touwtje om hun nek zodat ze de vis niet kunnen door slikken. Als ze een paar vissen in hun keelzak hebben duwt de visser een stok onder hun poten waar ze dan op klimmen. Boven de mand wordt hun bek geleegd en gaan ze weer het water in. We vonden het heel bijzonder om dit te zien en een erg slimme manier van vissen

 vorig verslag

 volgende verslag