welkom op www.bolletjeom.nl

Al 12 jaar de wereld rond reizend.... and still going strong!

Tandarts

Bangkok, 10-05-2007

In slaap vallen viel niet mee.....en wakker worden ook niet.
De wekker stond want ik moet naar de tandarts. Als ik klaar sta om op pad te gaan breekt er een enorme bui los :-(
Ik ga op zoek naar een taxi en gelukkig heb ik de dames van de receptie gevraagd wat die moet kosten want ze proberen me flink af te zetten. Ze vragen 200 baht terwijl het 70 moet zijn. Normaal neem ik de bus ....maar normaal hoef ik ook nooit ergens op een vast tijdstip te zijn.
De Bangkok Dental Group zit oa in een gebouw bij het Siam Square. Het ziet er allemaal super-de-luxe en modern uit, mijn eigen tandarts zou er jaloers op zijn. Tijdens het wachten word ik zelfs aangemoedigd om gebruik te maken van het gratis internet. Ik vind deze tandarts nu al leuker dan die thuis.
En dan mag ik in de stoel en bespreken we wat er kan met de kies die in Jordanië is afgebrokkeld. Eerst even een foto om te zien of er ook een barst in de wortel zit. Na de uitgebreide uitleg en de verschillende prijsberekeningen blijkt dat ik het beste kan gaan voor een wortelkanaalbehandeling+stift+kroon. Dat is veel goedkoper dan nu trekken en er eventueel later iets aan te laten doen. De voorgestelde behandeling kost 385 euro!!!!!....in Nederland had ik 1200 tot 1500 euro geqoute gekregen dus dit is een koopje.
Ik maak een afspraak voor de wortelkanaalbehandeling op de 1na laatste dag van deze trip en laat de rest doen in januari.

Ik realiseer me net dat een retourvlucht Bangkok + een behandeling 200 tot 500 euro goedkoper is dan het in Nederland laten doen!! En nu we het toch over geld hebben, Dit eerste consult was gratis en de röntgenfoto kostte maar 3.37 euro!

 

Het hoost nog steeds als ik weer richting Ko San Road area trek. Mijn moeder heeft zich deze ochtend vermaakt met rondlopen en handelswaar kijken.
Na een Indiase lunch gaan we treinkaartjes regelen en dan eindelijk de toerist uithangen.
We nemen de boot naar Wat Po waar de grootste liggende boeddha van de wereld is. En hij is echt immens groot en goud. De voetzolen zijn prachtig ingelegd met parelmoer.
Na een rondje tempelcomplex en het bekijken van heel veel boeddhabeelden nemen we de boot om de rivier over te steken naar Wat Arun.
Deze Tempel is meer in de stijl van Angkor wat en de complexen bij Ayutaya. Iedere millimeter heeft een ander mozaïek en ik ben blij dat ik hier nu eindelijk ook eens geweest ben. De foto's zijn alleen wat minder met al die regenwolken...dus ik kom nog wel eens terug.
's avonds eten we wat en gaan op tijd terug want we moeten de tassen reorganiseren voor de treinreis van morgen.

tip:
Bangkok International Dental Center (BIDC)

vorig verslag

volgende verslag

foto's