welkom op www.bolletjeom.nl

Al 12 jaar de wereld rond reizend.... and still going strong!

met mijn ma op stap

Bangkok, 8 en 9-5-2007

We nemen de stadsbus van 11.30 omdat we op station Amersfoort nog even een boek willen kopen. Mijn moeder vergeet gelijk het principe van licht reizen met een rugzak en koopt de dikste pil die ze maar kan vinden.
Op Utrecht centraal blijkt de internationale trein al 15 minuten vertraging te hebben. Normaal doet de trein er naar Düsseldorf iets meer dan 1.5 uur over maar vandaag plakt ie daar nog een vol uur bij. Het laatste stukje naar het vliegveld gaan we met de.....tja....hoe heet zo'n ding??...een soort skigondel die onder aan een rail hangt.
Nicolaas vond het in ieder geval een bizar voertuig.

De vlucht met LTU was prima. Er lagen verschillende luxe magazines, voldoende beenruimte ...(vooral ook omdat het vliegtuig maar voor 3/4 vol zat), en uitdrogen zat er ook niet in. Ze bleven maar langs komen met drinken!
Om 4.30 komen we aan in Thailand waar het 9.30 is....en al 33 graden!
Het slot van mijn bagage en mijn flightcase waren open dus ik heb de douane gevraagd te kijken of er niet mee gerotzooid was. Ik heb namelijk geen zin om heeeeeel lang in thailand te blijven op een klein kamertje.
Zoals iedereen op het forum van www.aroundtheglobe.nl had gezegd vertrekt er vanaf level 2 inderdaad een expressbus richting Ko san Road. Lekker met Airco....want we kregen een flinke klap in ons gezicht toen we buiten kwamen.
Onderweg onweert en regent het....niet helemaal het weer waarop we gehoopt hadden.

We checken in bij Lamphu guesthouse. Dit guesthouse is vrij nieuw en wilde we in febr 2006 al proberen maar het zat toen vol. De kamer is super schoon en leuk ingericht. Het is bijna luxe! We hebben voor de budget optie gekozen dus een gemeenschappelijke badkamer......en ik heb in heel azie nog niet zo'n schone en mooie gemeenschappelijke badkamer gezien!
We besluiten om niet te gaan slapen omdat we anders nooit in het ritme komen. We lunchen met Padthai en een bananenshake. Het is heerlijk om weer in Bangkok te zijn!
Als eerste gaan we naar het postkantoor voor de opdracht van Jenny. Er is nu dus een pakketje met drop en tijdschriften onderweg naar Adriaan die in Bangkok in de gevangenis zit.
Omdat we beide moe zijn en aan de warmte moeten wennen winkelen we een beetje, afgewisseld met wat terras zitten.

's avonds eten we de meest geweldige massaman curry en garnelen met asperges en drinken we heerlijk annanas shake ( voor 6.50 euro totaal!!)
Na het eten neem ik een ontspannende Facial met masker en als bonus krijg ik er ook nog een halve thaise massage bij tijdens het wachten op het uitharden van dat masker. De hele behandeling duurt een uur en kost maar 11 euro!
We drinken nog even wat op een terrasje op ko san road en gaan vroeg ons bed in want we zijn al 40 uur wakker

vorig verslag

volgende verslag