welkom op www.bolletjeom.nl

Al 12 jaar de wereld rond reizend.... and still going strong!

Yangtze River

Chongqing naar Yishang, 3 en 4 -6-2004

De eerste stop van de boot is om 6.00. We zijn in een spook stadje. Als de grote dam af is zal dit allemaal onder water staan. Het water is hier nu al een meter of 30 hoger dan oorspronkelijk en er zal nog 30 meter bij komen in de komende jaren. Miljoenen mensen (hebben) moeten verhuizen voor het grote energie en anti-overstromings project.
Voor een spookstadje was het nog best druk. Alle souvenier verkopers wonen er nog. De rest van de gebouwen worden met de hand(!) gesloopt.
Later in de middag was er een stop bij een tempel met twaalf verdiepingen. Helemaal van hout zonder een spijker.

Ondertussen beginnen Ansgar (arnie) en Nermel een beetje te kibbelen. Ansgar blijft maar grapjes maken over engeland en Nermel is dat zat. Spontaan ontstaat er een gedicht waar iedereen om kan lachen en de rust keert terug.

HET YANGTZE RIVER GEDICHT

THIS IS YOUR CAPTAIN SPEEKING:
GERMANY AND ENGLAND, DON'T START A WAR!
OUR COUNTRY IS IN THE MIDDLE AND WE ARE WITH FOUR

Als je trouwens op het zonnedek wilt ( dat wij hebben omgedoopt tot regendek) dan kost dit je 50 yen ( 5 euro!) voor de hele trip. Het stoort ons dus kopen 2 mensen een kaart die we we dan over de railing naar beneden laten zakken en dan kan de volgende naar boven. We hollen het systeem van binnen uit uit!
Ergens op de dag hebben de heren de karaoke bar gevonden en heeft de rest zich schuil gehouden

De tweede dag weer om 6.00 op om met een kleiner bootje de 3 kleine kloven te bekijken. Dit is het enige uitje dat we na veel gehannes hebben geboekt. Dit moest al voor vertrek en de weersverwachtingen waren niet goed. Met veel regen is er weinig te zien dus is ons beloofd dat we dan ons geld terug krijgen als we besluiten niet mee te willen. Nou, het regent! heeeeeul hard! Maar er is dus niemand te bekennen die ons ons geld terug kan geven! we zijn gena..... Dan maar mee met het bootje. Ondanks de regen was het toch de moeite waard. Je moet even het continue gebabbel en gezing van het entertaiment op de boot (?) proberen te verdringen en dan kan je genieten van het China van de tekeningen. Steile groen kliffen met watervallen. Ook waren er heel hoog in de kliffen grotten met doodskisten. Het is (ons) een raadsel hoe die daar gekomen zijn.


De rest van de dag varen we door de grote kloven die ook erg mooi zijn. We zijn aan boord weer onze groningse vriend Egbert tegen het lijf gelopen dus het is gezellig. Tot onze grote teleurstelling komen we er achter dat de dam helemaal niet om 16.00 bereikt wordt maar om 0.00. Hier hebben we de balen van! Er is ons met nadruk gezegd dat we die zouden zien met daglicht. We hebben het zelfs 3x nagevraagd. Het is toch eigenlijk het hoofddoel van deze trip om de grootste contructie ooit te zien.
Om 20.00 naderen we de sluizen van de dam en het is al bijna donker. We zijn in 4 uur tijd 4 sluizen doorgegaan en zo'n 100 meter gezakt. De sluizen waren ook een belevenissen maar het blijft zuur dat we de dam niet hebben gezien.

Tip
Bewaar ieder bonnetje goed en lang in china!!!!
je moet ze keer op keer tonen en zonder bonnetje stort de wereld in

 vorig verslag

 volgende verslag