welkom op www.bolletjeom.nl

Al 12 jaar de wereld rond reizend.... and still going strong!

Manchester

Manchester 15-3-2007 t/m 19-3-2007

Waarom moet je de wekker eigenlijk om 5.30 zetten als je pas om half 10 's ochtends vliegt?!?!?
We zaten dus om 6.15 in de auto naar Schiphol en kwamen natuurlijk in de file terecht. Ik was nog net op tijd om in te checken en hopelijk komt Jeroen ook nog op tijd op zijn werk. In het vliegtuig was plek zat dus ik kon uit het raampje de Nederlandse kust mooi zien op deze mooie lente dag. In Manchester is het weer een stukje somberder helaas.

Sophia stond me op te wachten en bij haar thuis heb ik gelijk de koffer geopend en alle Nederlandse lekkernijen overhandigd. Bij de thee hadden we dan ook een rare combi van Bastogne koeken en drop.
Maili was de hele dag bij de oppas dus Soof en ik konden rustig bijkletsen, naar de supermarkt en op de thee bij een vriendin van haar.
Aan het einde van de middag hebben we Maili opgehaald en ik ben echt verbaasd om te zien hoeveel ze heeft bijgeleerd. Ze loopt zelfverzekerd, ze kent al heel veel woorden en begrijpt ongelooflijk veel. De puzzel die ik mee had gebracht vond ze erg leuk.
Na het eten ging Maili naar bed en ik viel gelijk op de bank in slaap. Ik was echt kapot. Blijkt toch maar weer dat mijn energie gewoon nog lang niet terug is op het oude niveau.

Vrijdagochtend heb ik het bewust rustig aan gedaan en is Sophia gaan zwemmen. Na de lunch zijn we langs gegaan bij een vriendin van Sophia die een zoontje heeft van dezelfde leeftijd als Maili. Dan kunnen zij leren samenspelen en wij dames hebben lekker kunnen kleppen over van alles en nog wat. Iets wat ik erg gemist heb de afgelopen maanden.

Zaterdag ochtend was Colin even thuis en zijn de de eendjes gaan voeren met z'n allen. Eendjes zijn veruit favoriet bij Maili. Toen Colin weg moest zijn Sophia, Maili en ik gaan lunchen en daarna naar het Sience museum geweest.
In Manchester zijn de musea gratis en dit museum heeft een hele verdieping met interactieve dingen voor kinderen. Voor Maili is het 1 groot ontdekkingsfeest.
'S avonds zijn Soof en ik samen naar de bioscoop geweest. Music&Lyrics was hylarisch.
Tja en wat doen dertigers die de hele dag op stap zijn geweest met een peuter op zaterdag avond???? om 9.00 weer thuis zijn en uitgeput in bed storten...hahaha

Zondagochtend hebben we niets bijzonders gedaan behalve medelijden hebben met Colin. Het was namelijk stormachtig weer en hij moest met de boot naar Ierland.
'S middags zijn we naar The Lowry geweest. Dit is een groot cultureel centrum waar je voornamelijk theatervoorstellingen kunt zien maar er is ook een gratis tentoonstelling en een leuke hoek voor Maili om te spelen. Aangezien het buiten windkracht 10 is met sneeuw en hagel vermaken wij ons zo lang mogelijk binnen.
'S avonds hebben lekker een filmpje gekeken en een experimentje opgezet. "Is het waar dat je 's avonds korter bent dan 's ochtends????" Dus gingen we aan de slag met een waterpas om de meting eerlijk te laten verlopen en de volgende ochtend nog eens.
Tot onze eigen verbazing waren we inderdaad 's ochtends 1.5 tot 2 centimeter langer!!

Maandagochtend leek het weer heel aardig maar het zonnetje was alweer verdwenen tegen de tijd dat we buiten stonden. We zijn naar het centrum gewandeld en hebben eventjes gewinkeld. Op de terugweg waaide we bijna weg in een hagelstorm en was het bitterkoud. We zijn maar ergens een kopje thee gaan drinken. Colin belde om te vertellen dat de boot (van Ierland naar Wales) de haven niet in kon door de storm en ze dus al uren ronddobberde op een woeste zee. We hadden echt medelijden met hem en ik begon me een beetje zorgen te maken om mijn vlucht terug.

Nou die vlucht terug was niet grappig! Normaal heb ik niets tegen vliegen maar als je vlak voor vertrek, terwijl je dus al in het vliegtuig zit, ziet dat een landend vliegtuig overdwars op de landingsbaan aan komt gewaaid en op het allerlaatste moment een doorstart moet maken ....dan heb je toch even minder zin.
Door de sterke wind werd die landingsbaan dus gesloten en moesten we wachten op een andere baan. Gelukkig is alles allemaal goed afgelopen maar het was een hobbelig ritje en deze keer kon ik me helemaal vinden in een aplausje voor de piloten!
Om 19.30 stond ik op schiphol en vond mijn koffer in stukjes terug op de band. Op de heen weg had hij al schade opgelopen (nieuwe koffer overigens) maar nu waren de wieltjes er af en mijn sleephandel ook. Ik was al overtuigd van de voordelen van een rugzak maar ik ga nu zelfs voor korte tripjes binnen europa mijn koffer maar thuis laten....sterker nog, deze kan bij het grofvuil dus ik heb er niet eens meer eentje

tip:
vlieg goedkoop naar de UK met www.jet2.com

volgende verslag

foto's