welkom op www.bolletjeom.nl

Al 12 jaar de wereld rond reizend.... and still going strong!

overlanders reunion

Woudrichem. 03-06 t/m 05-06-2006

Michel van www.globusoverland.com heeft dit weekend een reunie georganiseerd. Hij heeft op zijn reis nogal wat andere reizigers ontmoet die hij nog eens wilde zien. Dit weekend komen er dus zo'n 20 mensen richting de camping in Woudrichem. Bijna iedereen kent Michel en verder niemand, maar we hebben allemaal iets gemeen. Een lange reis in 2005.
Wij komen als eerste aan in Woudrichem bij camping de mosterdpot. We beginnen onze tent op te zetten en zien al snel Globus opdoemen. De VW bus van Michel waar we stiekem een beetje verliefd op zijn. We begroeten Michel en onmoeten Sonja (zijn duitse vriendin). Zij fietste door Afrika en is Michel daar tegen het lijf gelopen. Michel kennen wij van zijn site maar we hebben hem ook ontmoet in Lesotho.
Niet veel later komen Cindy en Marianne met hun hond Centa aanrijden in hun Hanomag-Henschel.......de globegirls zijn gearriveerd!
De spullen worden uitgepakt, De partytent opgebouwd en de bloemetjes buiten gezet ( letterlijk!).
Dagmar en Stephan van www.oa-n4.de komen met hun Toyota Landcruiser helemaal uit zuid duitsland. Als je nu denkt;" wat een onhandige naam voor een website.." het is hun nummerplaat!. De auto komt goed van pas als we van een paar pallets brandhout moeten maken. Brute kracht!
De dag wordt gevuld met uitwisselen van reisverhalen. Iedereen heeft een pracht verhaal. door de dag heen druppelen de mensen binnen.
Liska komt heel stoer met haar rugzak op de vouwfiets!
Wouter en Janneke komen met hun gewone auto, hun auto "Takker" die afrika rond is geweest hebben ze niet bij zich, die moet nog door een APK keuring.Vandaag zetten ook zij dus een tentje op.
Jaap en Heleen van www.zeeuwsezijderoute.nl zijn er ook bij. Wij hebben hen gevolgd via hun site en email contact gehad. Het is dus leuk om er eindelijk eens echte gezichten bij te zien. Vooral Heleen met haar trotse 5 maanden buikje!
Simone en Sacha komen ook al helemaal uit Duitsland voor dit weekend. Michel heeft hen ontmoet in Lesotho en we komen er achter dat wij ze daar ook hebben gesproken.
Tegen de avond komen Frank en Martine van www.frankenmartine.fw.nu die wij hebben ontmoet in Nieuw-Zeeland en hebben uitgenodigd voor dit weekend. Als laatste komen Bart en Sofie aan.

 

En dan kan het feest beginnen. Er worden BBQ's aangestoken en de fik gaat in de vuurkorf. Gelukkig is het droog gebleven vandaag maar 's avonds is het toch wel fris.We kruipen dus om het vuur,de waterpijpjes en bierpijpjes gaan rond en het word gezellig laat. De volgend ochtend ben ik er als eerste uit en ons "hoekje" ziet er uit als een slagveld! Even snel opruimen en koffie zetten. Het zonnetje doet zijn best en langzaam aan komt er weer leven in de brouwerij. Rond de middag gaan de meeste eventjes een kijkje nemen in Woudrichem. Een verrassend leuk oud plaatsje aan de rivier met een mooie wal er om heen. De molen is open en we kunnen hem helemaal bezichtigen. Wat zelfs voor sommige nederlanders de eerste keer is ( Foei, ga je schamen!).
's middags worden er zelfs een paar mensen echt actief en wordt de badminton set en de frisbee gebruikt ( iets wat de hond Senta het hele weekend al heeft gedaan)
Niet iedereen blijft een tweede nacht dus tegen het einde van de middag nemen we van een paar mensen afscheid.
's avonds brouwt iedereen voor zich iets te eten en daarna kruipen we weer om de vuurkorf. Wederom met biertjes en de waterpijpen. De Laptops gaan open en de Slideshows komen 1 voor 1 voorbij. Niet echt bevoordelijk voor alle reiskriebels die bij iedereen weer op borrelen. De meeste zouden morgen het liefst voorbij hun huis rijden en hun neus achterna.
Maandag ochtend pakt iedereen zijn boeltje in en moeten we afscheid nemen. Het was een heel geslaagd weekend. Mooie mensen met mooie verhalen....
Het is alleen de vraag of we ooit nog "normaal" aan Schiphol kunnen denken.

links naar de sites van de meeste reunie gangers
www.globusoverland.com.Michel is met zijn bus van Nederland naar india gereden. Heeft globus toen op de boot naar Kaapstad gezet en is vandaaruit naar Nederland terug gereden.
www.globegirls.nl. Cindy en Marianne zijn van Nederland naar India gereden en weer terug.
Jaap en Heleen gingen met de rugzak op door centraal Azie. www.zeeuwsezijderoute.nl
Frank en Martine van www.frankenmartine.fw.nu hebben een wereldreis gemaakt met de rugzak op.
Wouter en Janneke www.takker.nl een bijna volledig rondje afrika in hun auto "Takker"
Simone en Sacha www.roundtheearth.de met de rugzak op langs de meeste continenten
Liska www.liskiaanse.web-log.nlheeft maanden in Nepal gezeten
Dagmar en Stephan www.oa-n4.de Zij hebben een flink stuk van afrika gezien met hun wagen.

vorig verslag