welkom op www.bolletjeom.nl

Al 12 jaar de wereld rond reizend.... and still going strong!

the downside

Manchester. 6-02-2006

Zondag ( 5 februari) vertrekken we vanuit Bangkok. Om 20.30 pakken we de bus naar het vliegveld. Het is 34 graden en het zweet loopt langs onze rug. Na ruim een uur staan we op het vliegveld. We vliegen met Lufthansa en vertrekken keurig op tijd (23.55). We zijn geen fan van Lufthansa. Ze hebben de krapste vliegtuigen waar we ooit in hebben gezeten en het voedsel is zelfs naar onze maatstaven slecht. Ook storen we ons aan het eeuwige duits. Sommige berichten over de intercom worden niet eens herhaald in het engels en tijdens deze vlucht was de enige film ( over voetbal!) ook alleen in het Duits. Er zit dus weinig anders op dan te gaan slapen en dat lukt heel aardig. De tijd is 6 uur terug gegaan dus het is nog donker en ..............er ligt SNEEUW. We stappen in 6 lagen zomerkleding de vrieskou in.

Na 3 uur wachten stappen we in het vliegtuig naar Londen. We zitten bij de vleugel en die moet sneeuwvrij gemaakt worden. Om een uur of 8 's ochtends staan we in Londen. Onze maag vind dat het 15.00 is dus ontbijten we met een pizza.
Toen we een paar maanden geleden op zoek waren naar een leuke aanbieding om van Londen in Manchester te komen bleek het vliegtuig (1 pond) goedkoper dan de bus (25 pond). Nu komen we er achter dat we een klassieke fout hebben gemaakt. We staan op Londen Heathrow en moeten naar Londen Gatwick. Waarom er Londen voor die vliegveld namen staat is ons ook een raadsel want Gatwick blijkt ongeveer net zover van Heathrow af te liggen als Amsterdam van Eindhoven. Volgens 3 informatiebronnen moeten we een bus nemen die 18 pond kost! Ja HALLO!, dan wordt die 1 pond-vlucht toch nog een duur grapje! Na een tijdje doordrammen bij de infobalie krijgen we een alternatief te horen. De normale stadsbus (1.5 pond) naar East Croydon en dan de trein (5 pond) naar Gatwick. Het duurt ietsje langer maar we hebben toch alle tijd.
Na 1.5 uur wachten op de bus buiten in de kou ( er was een bus uitgevallen), 1 uur en 45 minuten in die bus en een half uur in de trein zijn we net op tijd in Gatwick. En dat terwijl we dachten alle tijd te hebben. Om 16.00 zitten we in het derde vliegtuig van vandaag. Om 18.00 zitten we verdwaasd bij Sophia en Collin op de bank met baby Maili op schoot.
We hebben er 29 uur reizen op zitten en liggen dus vroeg op bed.

vorig verslag

volgende verslag